Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

door 15 sep, 2022Evenementen, Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er een stevige noordwestenwind, volgens weeronline.nl.

Op zaterdag trekken buien vanaf de Noordzee over Nederland. Overdag vindt de wandeltocht plaats. Wandelaars moeten zeker rekening houden met deze buien. Het gebruik van een poncho is aan te raden. 

De buien trekken in snel tempo, daardoor duren ze vrij kort. Hierbij kan je pech hebben en in een paar uur tijd vijf buien over je heen krijgen. Zit het echter mee en trekken de buien net langs dan kan het ook een paar uur droog zijn. De buien zijn dus kort, maar wel fel. Het kan even flink plenzen en zelfs een enkele klap onweer is mogelijk.

Tussen de buien schijnt de zon en bereikt het kwik maximaal 16 graden. De wind waait uit het noordwesten en is matig van kracht. In open gebieden, bijvoorbeeld langs het water, is de wind vaak vrij krachtig, windkracht 5.

Damloop by night

Zaterdagavond tussen 19:45 uur en 22:30 uur is nog steeds grote kans op buien. Ook de noordwestenwind blijft doorstaan. De temperatuur ligt rond 13 graden.

Wedstrijden op zondag

Zondagochtend trekt een meer aaneengesloten regengebied Amsterdam en Zaandam. Heb je kinderen die zondagochtend meedoen aan de Mini Dam tot Damlopen hou dan rekening met kletsnatte omstandigheden. De temperatuur ligt rond 13 graden.

De Dam tot Damloop zelf vindt later op de ochtend en in de middag plaats. Het regengebied trekt zuidwaarts weg en vanuit het noorden volgen enkele opklaringen. Wel ontstaan er enkele losse buien. Deze buien kunnen soms vrij fel zijn met zelfs een klap onweer. Op droge momenten is het een graad of 15, in een bui 12 of 13 graden. De matige tot vrij krachtige noordwester is ook zondag de hele dag aanwezig.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!