Spektakel verwacht tijdens CPC Loop Den Haag met wereldtoppers aan de start

door 17 sep, 2022Evenementen0 Reacties

SportSport
CPC loop Den Haag
Foto: Luka de Kruijf

Zondag 25 september staat de NN CPC Loop Den Haag op het programma. Deze voorjaarsklassieker wordt dit jaar gehouden in september. Ook deze editie staan er tienduizenden deelnemers aan de start van dit grote familiefeest. Waaronder een ijzersterk veld aan topatleten bij de halve marathon.

Kanshebbers

Er wordt een flinke concurrentiestrijd verwacht voor de felbegeerde winst van de NN CPC Loop Den Haag. Bij goede omstandigheden en met topatleten als Rodgers Kwemoi en Abraham Cheroben mogen we dit jaar op tijden rekenen in de buurt van het 14 jaar oude parcoursrecord dat staat op naam van Samuel Wanjiru (KEN). In 2007 liep hij een tijd van 58:33. Dat was destijds een wereldrecord.

De 24-jarige Keniaan Rodgers Kwemoi komt uit voor het NN Running Team en won eerder dit jaar nog de halve marathon van Istanbul. Ook liep hij met een PR van 58:30 de op één na beste jaarprestatie op de halve marathonafstand.

Ook de 29-jarige Cheroben gaat in Den Haag ook een poging doen om de wedstrijd op zijn naam te zetten. De Bahreinse topatleet won al meermaals een halve marathon in zijn carrière. Daarnaast won hij in 2018 het zilver op het wereldkampioenschap halve marathon. Zijn PR van 58.40 is gelopen in 2017 tijdens de halve marathon van Kopenhagen.

Het topatletenveld bestaat verder uit een aantal talentvolle lopers afkomstig uit Kenia en Uganda: Kennedy Kipyeko (KEN), Albert Kipkorir Tonui (KEN) en Andrew Rotich Kwemoi (UGA). Laatstgenoemde won eerder dit jaar de halve marathon van Lille met een tijd van 59:37. Simon Kipkosgei (KEN) en Kipsang Isaac Temoi (KEN) debuteren tijdens de NN CPC Loop Den Haag.

Vrouwelijke toplopers

Ook bij de vrouwen zullen er ook enkele topatleten aan de start verschijnen. Ludwin Chepngetich en Rose Chelimo strijden om de winst bij de halve marathon. De Keniaanse Chepngetich (24) won in juni de halve marathon van Hamburg en wil dit kunstje in Den Haag graag herhalen. De uit Bahrein afkomstige Chelimo (33) heeft met name op de marathon indrukwekkende resultaten behaald. De atlete was in 2017 de wereldkampioen op de marathon en won in 2019 zilver op het WK Marathon in Doha.

Nederland en België

Tijdens de NN CPC Loop Den Haag staan uiteraard ook Nederlandse toplopers aan de start. Gianluca Assorgia en Tim Bolink gaan de strijd met elkaar aan om als beste Nederlander in de eindklassering te eindigen. Vanuit België doen er ook een aantal sterke lopers mee. Justin Mahieu, Enzo Noel en Adrien Noel completeren het startveld van topatleten in Den Haag.

Bij de vrouwen gaan drie Nederlandse toploopsters de strijd aan voor een podiumplaats. Lesley Pas – Smit verschijnt aan de start samen met de debuterende Vera de Vries en Marijke de Visser.

Een groot familiefeest

Naast de NN Halve Marathon maken ook de 10KM Loop en de ON 5KM Loop onderdeel uit van het programma. Tijdens dit familiefeest mogen de jeugdlopen uiteraard niet ontbreken. Duizenden kinderen nemen het tegen elkaar op tijdens de gro-up jeugdlopen van 1 en 2,5 kilometer. Dit is tevens de grootste scholenloop van Nederland. Om het grootste loopevenement van Den Haag compleet te maken kunnen deelnemers in bijvoorbeeld een loopfiets of rolstoel meedoen aan de CPC4ALL.  

Inschrijven en informatie

Naast de topatleten lopen er ook deze editie weer tienduizenden mensen mee tijdens de NN CPC Loop Den Haag. Zij doen dit op verschillende afstanden. Wil jij ook verzekerd zijn van een startbewijs? Inschrijven is nog mogelijk. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.nncpcloopdenhaag.nl

Tags: CPC loop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Meppels bekendste run komt er weer aan

Meppels bekendste run komt er weer aan

Op zondag 4 juni gaat het jaarlijkse hardloopfeest in Meppel weer van start. De Scania Meppel City Run staat inmiddels bekend als de mooiste cityrun van Drenthe. Bijna 2500 deelnemers staan zondag aan de start tijdens de 10e Meppel City Run op het...

Maastrichts Mooiste maakt parcoursen bekend

Maastrichts Mooiste maakt parcoursen bekend

Op zondag 11 juni staat het grootste en gezelligste hardloopevenement van Maastricht op de agenda. Maastrichts Mooiste is al jaren een begrip in de stad en ieder jaar kijken duizenden deelnemers er weer naar uit om deel te nemen. Dit jaar heeft het...

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

De inschrijving van de 38e NN Zevenheuvelenloop op zaterdag 18 en zondag 19 november is geopend. Op zaterdagavond lopen de deelnemers aan de NN Zevenheuvelennacht 7 kilometer. Op zondag staat de herfstklassieker over 15 kilometer op het programma....

Pin It on Pinterest