Podcast De Pacer: Roy Hoornweg over de loopband, het lopen en het leven

door 23 sep, 2022Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer hebben zij het over de Marathon op de loopband poging van Roy Hoornweg.

“Het is tijd voor De Pacer met De Pacer. Roy Hoornweg loodste als tempomaker Afrikaanse toppers naar wereldrecords. Afgelopen vrijdag wilde hij met een marathon op de loopband zelf de recordboeken in. Dat doel slaagde niet, maar zijn poging leverde genoeg verhalen op.”

“Maar Pim, terug van een bruiloft en de trouwtoga inmiddels niet meer om zijn lijf, en Eric, vanuit Duitsland toewerkend naar de Marathon van Berlijn, willen veel meer van de duidelijke liefhebber weten. En dus praat Hoornweg, een heerlijk open boek, over de bedragen die je als haas verdient. Wijst hij de top drie mooiste atletiekbanen aan en de lelijkste (,,die in Zierikzee, het einde van de wereld”). Vertelt hij over zijn trainingsstages in Zuid-Afrika, Uganda, Australië en Roemenië. Gaat het over het sjouwen van kisten vol bananen. Laaghangend fruit. De oneindige liefde voor duizendjes. Wanneer je windje mee traint, en wanneer windje tegen. Het belang van een rustdag. Zijn ultieme sportieve doel (de Spelen van 2024). Het geplande einde als topsporter en het leven daarna. Kortom: we raakten niet uitgepraat.”

Veel luisterplezier!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!