Kampioenen, recordhouders en toptalent bij de 4 Mijl van Groningen

door 30 sep, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
4 Mijl van Groningen

Een mooi deelnemersveld bij de Menzis 4 Mijl van Groningen op zondag 9 oktober. In Haren staat een staat een gevarieerd startveld aan de start om te strijden voor het goud in op de Vismarkt.

Toppers bij de mannen

Bij de mannen staan voornamelijk Nederlandse topatleten aan de start. Onder hen Tony van Diepen. Hij liep in 2021 voor Nederland tijdens de Olympische Spelen van Tokyo.

Een andere opvallende naam is Niels Laros. Het 17-jarige talent is de snelste atleet van Europa onder de 18 jaar op de 1500 meter. Hij verbrak eind augustus in Zwitserland het record van de Noor Jakob Ingebrigtsen. Hij zal in Groningen zeker hoge ogen willen gooien en wellicht zelfs gaan voor Gronings-goud.

Topveld bij de vrouwen

Bij de vrouwen wordt ook een mooie strijd verwacht. Onder meer Diane van Es gaat starten in Groningen. Van Es is Nederlands kampioen op de 5km en deed op die afstand ook mee aan de Olympische Spelen in Tokyo. Afgelopen weekend kwam zij tijdens de CZ Tilburg Ten Miles nog als snelste Nederlandse vrouw over de streep op de 10km. Haar persoonlijk record op de 4 Mijl staat op 20.57.

Er starten op 9 oktober twee vrouwen met een beter record op de 4 Mijl. Dat zijn Maureen Koster en Jip Vastenburg. Zij liepen in het verleden de 4 Mijl allebei in 19.59. Koster en Vastenburg stonden op 25 september naast Van Es op het podium in Tilburg. Of het drietal ook in Groningen samen op het podium staat of dat andere dames gaan verrassen, dat zien we tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen.

Startnummers

Het belooft zowel bij de mannen als bij de vrouwen een mooie en spannende wedstrijd te worden tijdens het grootste loopfeest van Noord-Nederland. Naast de toplopers is er ook een groot deelnemersveld bij de recreanten. Lijkt het jou leuk om onderdeel te zijn van dit topevenement? Er zijn nog startnummers verkrijgbaar via: www.4mijl.nl/inschrijven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Vernieuwd parcours Urban Trail Utrecht

Vernieuwd parcours Urban Trail Utrecht

Altijd al door een museum, restaurants en een winkelcentrum willen rennen? Op Paasmaandag 1 april is dat mogelijk tijdens de Urban Trail Utrecht. Op het vernieuwde parcours hardlopen deelnemers door de leukste locaties in de binnenstad van Utrecht....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest