Een zonnige en succesvolle editie van de Harbour Run 2022

door 3 okt, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Niet lullen maar poetsen! Op zondag 2 oktober klonk het startsein voor de 9e editie van de Harbour Run Rotterdam. In totaal trotseerden 6.000 deelnemers het obstakelparcours dat dwars door de Rotterdamse havens loopt. Ondanks het beulen in de haven, bleek ook dit jaar dat de Harbour Run gepaard gaat met een flinke dosis plezier.

Een editie mét zon

Voor de verandering trof het evenement dit jaar een Rotterdams zonnetje. Het hardloopduo Hendrik en Franka beamen dit: ‘’De Harbour Run is één van de tofste runs die we samen lopen. Dit jaar is onze vierde editie, maar wel de eerste editie met zon. Dus we gaan keihard knallen en onze tijd verbeteren!’’. Een snelle tijd is voor velen niet het streven, de obstakels overwinnen wél. Deze editie had 26 obstakels, met dit jaar een letterlijk hoogtepunt: Het Kraaiennest. Een obstakel waar de deelnemers vijf meter boven de grond moesten klauteren tussen de containers door. Na afloop kan je jezelf écht wel kronen tot waaghals.

Harbour Run Rotterdam
Deelnemers trotseren op grote hoogte ‘Het Kraaiennest’. (Foto: Jerry Knies)

De Rotterdamse haven als decor

De deelnemers kiezen tijdens de run of zij voor een afstand van 6 of 10 kilometer gaan. Ieder jaar blijkt dat wanneer je eenmaal begint, de run naar meer smaakt en men voor de grote uitdaging gaat. Bij de Harbour Run gaat het om plezier, waarbij obstakels overwonnen worden door teambuilding, klauteren, klimmen en kruipen. Mitchel, hardloopfanaat en ook wel bekend als ‘de Rotterdamse Glimlach’ deed zijn verslag na de finish: ‘’Het zit erop en wat hebben we genoten! De Rotterdamse haven, de kranen, de loodsen en alles wat erbij hoort… Dit is uniek en kan alleen maar bij de Harbour Run. Ik ben er volgend jaar zeker weer bij!’’

De 1e startwave gaat vol goede moed van start tijdens de Harbour Run 2022. (Foto: Michiel Maas)

Een geslaagde editie

Gelukkig is het niet alleen maar hard werken, want na de inspanning was er zeker tijd voor ontspanning. Trots en voldaan konden deelnemers op het terrein nagenieteten met een hapje en drankje. ‘’De Harbour Run blijft een geliefd evenement, dat ook dit jaar weer was uitverkocht. In totaal waren er 6.000 deelnemers, waarvan meer dan 200 business teams. Het blijft fantastisch om al die enthousiastelingen in de Rotterdamse haven te mogen ontvangen.’’ aldus Martin den Ouden van sportmarketingbureau SportVibes dat de Harbour Run organiseert. De Harbour Run kijkt alvast uit naar volgend jaar, wanneer de speciale 010 editie plaats zal vinden ter ere van het 10-jarig jubileum. Tot 1 oktober 2023!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles, het gezelligste loopfeest van Midden-Brabant, zijn officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!