Een zonnige en succesvolle editie van de Harbour Run 2022

door 3 okt, 2022Evenementen0 Reacties

Niet lullen maar poetsen! Op zondag 2 oktober klonk het startsein voor de 9e editie van de Harbour Run Rotterdam. In totaal trotseerden 6.000 deelnemers het obstakelparcours dat dwars door de Rotterdamse havens loopt. Ondanks het beulen in de haven, bleek ook dit jaar dat de Harbour Run gepaard gaat met een flinke dosis plezier.

Een editie mét zon

Voor de verandering trof het evenement dit jaar een Rotterdams zonnetje. Het hardloopduo Hendrik en Franka beamen dit: ‘’De Harbour Run is één van de tofste runs die we samen lopen. Dit jaar is onze vierde editie, maar wel de eerste editie met zon. Dus we gaan keihard knallen en onze tijd verbeteren!’’. Een snelle tijd is voor velen niet het streven, de obstakels overwinnen wél. Deze editie had 26 obstakels, met dit jaar een letterlijk hoogtepunt: Het Kraaiennest. Een obstakel waar de deelnemers vijf meter boven de grond moesten klauteren tussen de containers door. Na afloop kan je jezelf écht wel kronen tot waaghals.

Harbour Run Rotterdam
Deelnemers trotseren op grote hoogte ‘Het Kraaiennest’. (Foto: Jerry Knies)

De Rotterdamse haven als decor

De deelnemers kiezen tijdens de run of zij voor een afstand van 6 of 10 kilometer gaan. Ieder jaar blijkt dat wanneer je eenmaal begint, de run naar meer smaakt en men voor de grote uitdaging gaat. Bij de Harbour Run gaat het om plezier, waarbij obstakels overwonnen worden door teambuilding, klauteren, klimmen en kruipen. Mitchel, hardloopfanaat en ook wel bekend als ‘de Rotterdamse Glimlach’ deed zijn verslag na de finish: ‘’Het zit erop en wat hebben we genoten! De Rotterdamse haven, de kranen, de loodsen en alles wat erbij hoort… Dit is uniek en kan alleen maar bij de Harbour Run. Ik ben er volgend jaar zeker weer bij!’’

De 1e startwave gaat vol goede moed van start tijdens de Harbour Run 2022. (Foto: Michiel Maas)

Een geslaagde editie

Gelukkig is het niet alleen maar hard werken, want na de inspanning was er zeker tijd voor ontspanning. Trots en voldaan konden deelnemers op het terrein nagenieteten met een hapje en drankje. ‘’De Harbour Run blijft een geliefd evenement, dat ook dit jaar weer was uitverkocht. In totaal waren er 6.000 deelnemers, waarvan meer dan 200 business teams. Het blijft fantastisch om al die enthousiastelingen in de Rotterdamse haven te mogen ontvangen.’’ aldus Martin den Ouden van sportmarketingbureau SportVibes dat de Harbour Run organiseert. De Harbour Run kijkt alvast uit naar volgend jaar, wanneer de speciale 010 editie plaats zal vinden ter ere van het 10-jarig jubileum. Tot 1 oktober 2023!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Deelnemerslimiet Egmond Halve Marathon bereikt

Deelnemerslimiet Egmond Halve Marathon bereikt

De belangstelling voor de NN Egmond Halve Marathon, op zondag 14 januari, is dit jaar enorm groot. Ruim een maand voor de start van de 49e editie zijn alle 13.500 startbewijzen voor de halve marathon vergeven. Niet eerder werd de deelnemerslimiet,...

UrbanCityRun053 2023 uitverkocht

UrbanCityRun053 2023 uitverkocht

Wegens overweldigend succes is de vijfde editie van de UrbanCityRun053 2023 helemaal uitverkocht. Dat betekent dat er op aanstaande zondag 10 december 1650 enthousiaste deelnemers aan de start staan om mee te doen met deze verkenningsloop van 5 of...

Pin It on Pinterest