Mike Foppen op jacht naar Nederlands record bij debuut Zevenheuvelenloop

door 6 okt, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Mike Foppen maakt op zondag 20 november zijn debuut op de 15 kilometer bij de 37e NN Zevenheuvelenloop. De Nijmegenaar wil zijn debuut opluisteren met een Nederlands record over 15 kilometer. Mike Foppen is ambassadeur van de Stichting Zevenheuvelenloop en won vier keer de NN Zevenheuvelennacht.

Nederlands record 15 kilometer

Mike Foppen gaat voor een verbetering van het nationale record van 43:13. Khalid Choukoud liep deze tijd drie jaar geleden bij de Tilburg Ten Miles. De snelste Nederlander in de geschiedenis van de NN Zevenheuvelenloop is Tonnie Dirks. De Keizer van de Zevenheuvelen liep in 1989 43:31, destijds de snelste tijd over 15 kilometer ooit gelopen door een Nederlander.

Mike Foppen: “Ik kijk natuurlijk heel erg uit naar de Zevenheuvelenloop. Ik zei vroeger altijd dat ik wilde debuteren met een tijd onder de 50 minuten, een paar jaar later werd dat 45 minuten en nu heb ik nog grotere plannen. De sfeer bij de Zevenheuvelennacht is altijd waanzinnig goed, dus ik ben heel erg benieuwd naar de 15 kilometer op zondag. Ik heb nu al kriebels in mijn buik als ik denk aan de supporters die langs de kant zullen staan richting de finish in mijn thuisstad!”

Vijfde bij het EK 5.000 meter

Foppen kende deze zomer een sterke tweede helft van het baanseizoen. Bij het EK in München werd hij vijfde op de 5.000 meter en op de 1.500 meter verbeterde hij zijn persoonlijk record naar 3:35.67. Een jaar geleden liep de ambassadeur van de Stichting Zevenheuvelenloop zijn snelste 10 kilometer op de weg in 28:09 minuten. Op de baan deed hij 27:59 minuten over deze afstand. Langer dan 10 kilometer liep hij nog nooit in wedstrijdverband.

Mike Foppen

Keizer van de NN Zevenheuvelennacht

De 25-jarige atleet is Nederlands recordhouder op de 5.000 meter outdoor en 3000 meter indoor. Op 16-jarige leeftijd won hij de eerste editie van de NN Zevenheuvelennacht. In 2017 won hij voor de vierde keer de 7 kilometer lange nachtloop en kroonde hij zich tot Keizer van de NN Zevenheuvelennacht.

Inschrijven

Inschrijven voor de NN Zevenheuvelenloop en NN Zevenheuvelennacht kan via www.nnzevenheuvelenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

Op zondag 22 september vindt, als onderdeel van de NN Dam tot Damloop, voor de jongste atleten de Mini Dam tot Damloop in Amsterdam-Noord en Zaandam plaats. TintelTuin kinderopvang heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan dit specifieke...

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit, een vooraanstaande leverancier van sportvoeding, voedingssupplementen en gezondheidsproducten, heeft zich voor drie jaar als co-sponsor verbonden aan de NN Dam tot Damloop. Op zaterdag 21 en zondag 22 september nemen meer dan 65.000...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!