Tsegaye Getachew en Almaz Ayana winnen Amsterdam Marathon

door 16 okt, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Vandaag hebben Tsegaye Getachew en Almaz Ayana de Amsterdam Marathon op hun naam weten te schrijven. Almaz Ayana won bij de vrouwen de TCS Amsterdam Marathon in een nieuw parcoursrecord. Ayana noteerde een tijd van 2:17:20.

De laatste kilometers soleerde de 30-jarige Ethiopische naar de winst onder luid gejuich van het publiek in het Olympisch Stadion. De Olympisch kampioen 10.000 meter van Rio de Janeiro liep hiermee de snelste debuut tijd ooit. Tweede werd Genzebe Dibaba in een tijd van 2:18:05, Tsehay Gemechu werd derde, zij noteerde een tijd van 2:18:59.

Bij de mannen was Tsegaye Getachew de sterkste. De 25-jarige Ethiopische kwam na 2:04:49 over de streep en verbrak hiermee zijn persoonlijk record. Titus Kipruto werd tweede in een tijd van 2:04:54 en Bazezew Asmare werd derde in een tijd van 2:04:57.

Nederlands Kampioenschap

Khalid Choukoud was, net als vorig jaar, de snelste Nederlander en liep een mooi nieuw persoonlijk record. Choukoud noteerde een tijd van 2:09:34. Richard Douma moest helaas uitstappen en zo kon debutant Lucas Nieuweboer tweede worden in een tijd van 2:15:26. Derde werd Remy Tielsema in een tijd van 2:16:05 (nieuw persoonlijk record), hij was hiermee ruim 7 minuten sneller dan zijn oude Marathon tijd.

Bij de vrouwen was Leonie Balter de snelste en pakte zo de Nederlandse titel, zij noteerde een tijd van 2:37:41. Jacelyn Gruppen werd tweede in een tijd van 2:39:08, Eva van Zoonen werd derde in een tijd van 2:44:22.

Oud wielrenster Roxane Knetemann deed ook mee aan de Marathon en liep een mooie tijd van 3:15:47 in haar debuut Marathon.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest