Tsegaye Getachew en Almaz Ayana winnen Amsterdam Marathon

door 16 okt, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Vandaag hebben Tsegaye Getachew en Almaz Ayana de Amsterdam Marathon op hun naam weten te schrijven. Almaz Ayana won bij de vrouwen de TCS Amsterdam Marathon in een nieuw parcoursrecord. Ayana noteerde een tijd van 2:17:20.

De laatste kilometers soleerde de 30-jarige Ethiopische naar de winst onder luid gejuich van het publiek in het Olympisch Stadion. De Olympisch kampioen 10.000 meter van Rio de Janeiro liep hiermee de snelste debuut tijd ooit. Tweede werd Genzebe Dibaba in een tijd van 2:18:05, Tsehay Gemechu werd derde, zij noteerde een tijd van 2:18:59.

Bij de mannen was Tsegaye Getachew de sterkste. De 25-jarige Ethiopische kwam na 2:04:49 over de streep en verbrak hiermee zijn persoonlijk record. Titus Kipruto werd tweede in een tijd van 2:04:54 en Bazezew Asmare werd derde in een tijd van 2:04:57.

Nederlands Kampioenschap

Khalid Choukoud was, net als vorig jaar, de snelste Nederlander en liep een mooi nieuw persoonlijk record. Choukoud noteerde een tijd van 2:09:34. Richard Douma moest helaas uitstappen en zo kon debutant Lucas Nieuweboer tweede worden in een tijd van 2:15:26. Derde werd Remy Tielsema in een tijd van 2:16:05 (nieuw persoonlijk record), hij was hiermee ruim 7 minuten sneller dan zijn oude Marathon tijd.

Bij de vrouwen was Leonie Balter de snelste en pakte zo de Nederlandse titel, zij noteerde een tijd van 2:37:41. Jacelyn Gruppen werd tweede in een tijd van 2:39:08, Eva van Zoonen werd derde in een tijd van 2:44:22.

Oud wielrenster Roxane Knetemann deed ook mee aan de Marathon en liep een mooie tijd van 3:15:47 in haar debuut Marathon.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest