Podcast De Pacer: Khalid Choukoud over de marathon, het vaderschap, en eindeloze rondjes Zuiderpark

door 20 okt, 2022Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer hebben zij het over Marathonloper Khalid Choukoud, die afgelopen weekend Nederlands Kampioen op de Marathon werd.

“Khalid Choukoud werd zondag in Amsterdam voor de derde keer nationaal kampioen op de marathon in een nieuw persoonlijk record van 2.09.34. Eric en Pim gingen de volgende dag bij hem langs in zijn woning in de Haagse Schilderswijk voor een mooi gesprek over die race, maar vooral ook over zijn loopleven.”

“Hij vertelt over het kickboksen in zijn jeugd, waarin hij techniek ontbeerde en zijn vader sowieso niet wilde dat hij aan wedstrijden mee zou doen. Over de ontdekking van zijn hardlooptalent bij de rondjes om het Zuiderpark, waar hij nu nog het liefst zijn langste trainingen afwerkt. En we gaan van de grootste teleurstellingen en het verdriet in zijn carrière naar de prestaties waar hij het meest trots op is. De pandemie noemt hij zijn redding. En er was nog een belangrijke ommekeer. De vrijgezel van weleer die vaak naar Marokko trok, is nu een familieman. Dochter Hiba heeft hem de rust gegeven. Choukoud, die ook uitlegt hoe hij zijn eigen schema’s schrijft, wil nog jaren blijven lopen en naar de Spelen van Parijs.”

Veel luisterplezier!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!