Podcast De Pacer: Backyard Ultra: zo lang lopen tot je kabouters ziet en loopgravenvoeten hebt

door 28 okt, 2022Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer hebben zij het over Backyard Ultra.

Op 15 oktober ging de Backyard Ultra van start. Een wereldwijd fenomeen, waarbij de deelnemers in Nederland een ronde van 6,7 kilometer door het Gorinchemse Lingebos moesten afleggen. Let wel: elk uur opnieuw. Zonder finishlijn, want de race stopt pas als er nog maar één man standing is. Twee Belgen kwamen uiteindelijk tot 101 (!) rondes.

Met organisator Rene Bleuanus en ultraloper en deelnemer Gerben Oevermans, ook bekend van zijn record op het 498 kilometerlange Pieterpad (bijna 89 uur) en van zijn bijna 32 uur lange loop over de Elfstedentocht (230 kilometer), praten we over deze extreme uitdaging en de bijzondere ervaringen. Want bij het gebrek aan slaap, komen ook de hallucinaties. Hoe ga je daarmee om? Doe je wel of geen powernap als de bomen zojuist tegen je hebben gepraat en je een kabouter dacht te zien. 
En tot hoe ver ga je door? Bij Gerben waren het ‘loopgravenvoeten’ die hem dwongen te stoppen.

Hoe kijken ultralopers tegen marathonlopers aan en vice versa? En vanwaar de fascinatie voor het langzame lopen? Dat en nog veel meer in deze aflevering over de wondere wereld van de Backyard Ultra.

Veel luisterplezier!

Tags: De Pacer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!