Recordaantal deelnemers geniet van prachtig parcours bij Plantsoenloop Groningen

door 5 nov, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Plantsoenloop Groningen

De 64e editie van de Plantsoenloop op 5 november 2022 was een bijzondere. Het hardloopevenement in Groningen genoot dit jaar van een recordaantal deelnemers. Ruim 3600 hardlopers renden over een nieuw parcours door het Noorderplantsoen.

Deze klassieker van het Noorden had ook dit jaar meerdere onderdelen. Zo bestond de Plantsoenloop deze editie uit een aantal kids runs van 1, 2 en 4 kilometer. De Plantsoenloop van 4 en 8 kilometer completeerden het loopfeest voor jong en oud.

Plantsoenloop Groningen 4 km

Op een prachtige herfstdag klonk om 14.15 het startschot voor de 4 kilometer Plantsoenloop. Nick Marsman werd dit jaar eerste met een eindtijd van 00:11:59. Bij de vrouwen was het Bernice Meijer die als snelste over de finishlijn kwam met een tijd van 00:13:51.

Plantsoenloop Groningen 8 km

Om 15.00 ging de 8 kilometer Plantsoenloop van start. Na een mooie tocht door het heuvelachtige Noorderplantsoen was het Nik Lemmink die er met de eretitel vandoor ging. Dat deed hij met een prachtige tijd van 00:23:58. De snelste vrouw op dit onderdeel was Silke Jonkman. Een mooie tijd van 00:26:32 was genoeg om de beker in ontvangst te nemen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest