Recordaantal deelnemers geniet van prachtig parcours bij Plantsoenloop Groningen

door 5 nov, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Plantsoenloop Groningen

De 64e editie van de Plantsoenloop op 5 november 2022 was een bijzondere. Het hardloopevenement in Groningen genoot dit jaar van een recordaantal deelnemers. Ruim 3600 hardlopers renden over een nieuw parcours door het Noorderplantsoen.

Deze klassieker van het Noorden had ook dit jaar meerdere onderdelen. Zo bestond de Plantsoenloop deze editie uit een aantal kids runs van 1, 2 en 4 kilometer. De Plantsoenloop van 4 en 8 kilometer completeerden het loopfeest voor jong en oud.

Plantsoenloop Groningen 4 km

Op een prachtige herfstdag klonk om 14.15 het startschot voor de 4 kilometer Plantsoenloop. Nick Marsman werd dit jaar eerste met een eindtijd van 00:11:59. Bij de vrouwen was het Bernice Meijer die als snelste over de finishlijn kwam met een tijd van 00:13:51.

Plantsoenloop Groningen 8 km

Om 15.00 ging de 8 kilometer Plantsoenloop van start. Na een mooie tocht door het heuvelachtige Noorderplantsoen was het Nik Lemmink die er met de eretitel vandoor ging. Dat deed hij met een prachtige tijd van 00:23:58. De snelste vrouw op dit onderdeel was Silke Jonkman. Een mooie tijd van 00:26:32 was genoeg om de beker in ontvangst te nemen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!