Voorbereiding Warandeloop Tilburg in volle gang

door 6 nov, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Warandeloop Tilburg powered by Capi Europe vindt dit jaar voor de 63ste keer plaats op donderdag 24, zaterdag 26 en zondag 27 november in de Oude Warande / Stadsbos013. Daarmee kan dit echte Tilburgse, sportieve, maar zeker ook gezellige evenement met een (inter)nationaal tintje, in volle glorie doorgang vinden. Het Nederlands Kampioenschap Cross Country 2022 maakt ook dit jaar geïntegreerd deel uit van de wedstrijdonderdelen.

De Warandeloop Tilburg is één van de wedstrijden van het Nationaal Crosscircuit. Daarnaast maakt de Warandeloop deel uit van European Athletics Permit meetings.  De opname in de prestigieuze World Athletics Cross Country Silver Tour waarvoor atleten ranking punten verdienen, is ook in 2022 geborgd.

De voorbereidingen om het evenement tot een groot succes te maken zijn inmiddels in volle gang.

Op donderdagavond 24 november gaat er gestart worden met de funrun Warande by Night door een schitterend verlicht Stadsbos013. Omdat op vrijdag een wedstrijd van het Nederlands voetbal elftal plaatsvindt is dit superleuke evenement een dag eerder gepland.

Warandeloop Tilburg Kidsrun

Kidsrun

Nieuw dit jaar is de peuterloop op zondagmorgen. Naast de scholierencross, waarin de groepen 1 t/m 8 ruim vertegenwoordigd zijn, zullen ook de allerkleinsten van 2 tot 4 jaar een rondje meedoen, al dan niet gedragen, geduwd of gesupporterd door papa of mama. Met deze groep kinderen kan de organisatie rekenen op meer dan 1100 deelnemers van 2 tot 12 jaar.

Bij het onderdeel wandelen en Nordic Walking sluiten 300 lopers aan voor de afsluiting van de Regionale Diabetes Challenge Midden-Brabant. De Bas van der Goor Foundation is nauw betrokken bij dit onderdeel. Eveneens sluit een wandelgroep vanuit de Stichting TegenZinloosGeweld aan.

De Warandeloop is de afsluitende hardloopwedstrijd van de triple medaille die door de Gemeente Tilburg beschikbaar wordt gesteld. De eerste medaille zal op zaterdag 26 november door de wethouder worden uitgereikt.

Inschrijven

Inschrijven kan nog via de website: www.warandeloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest