Polar lanceert Polar Ignite 3: Een nieuw fitness- en wellnesshorloge

door 13 nov, 2022Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024
Polar Ignite 3

Polar, wereldwijd leider op het gebied van persoonlijke begeleiding bij fitness, sport en gezondheid, onthult de Polar Ignite 3, een nieuw fitness- en wellnesshorloge. De Ignite 3 beschikt over krachtige trainingstools, toonaangevende slaap-tracking en personaliseerbare, gemakkelijk te bedienen widgets. Daarnaast heeft het horloge een stijlvol ontwerp met een kleurrijk AMOLED-touchscreen met hoge resolutie en een sterke lens gemaakt van Gorilla Glass 3.0.

De Polar Ignite 3 brengt de geavanceerde slaap-trackingfuncties van Polar opnieuw een stap verder met de introductie van SleepWise™, een innovatieve nieuwe tool die de impact van slaap op de komende dag toont. Dit uit zich in een voorspelling die het horloge elke ochtend geeft waarin de verwachte mate van alertheid overdag wordt weergegeven, met een gedetailleerd advies voor de optimale tijdstippen om je te richten op activiteiten waarbij je je focus nodig hebt. 

De Polar Ignite 3 is gemaakt voor mensen met een actieve levensstijl en zit vol met wereldwijd geliefde fitnessfuncties, waaronder de nieuwe stembegeleiding tijdens trainingen en dagelijkse on-demand trainingssuggesties. Bovendien is de Ignite 3 zo stijlvol en elegant dat je hem gemakkelijk de hele dag kunt dragen om je activiteit, hartslag en calorieverbruik te tracken. ‘s Nachts houden automatische processen de hoeveelheid slaap, de slaapkwaliteit en de verschillende slaapstadia bij om vervolgens een volledige analyse te maken van hoe het lichaam tijdens de nachtrust herstelt van inspanning, stress en andere dagelijkse factoren. 

Sander Werring, CEO van Polar Electro OY: “Het circadiaans ritme, onze interne lichaamsklok, is voor iedereen anders. Alleen wanneer onze levensstijl, inclusief activiteit, fitness en slaap-waakroutine, zich in harmonie bevindt met ons biologisch ritme, kunnen we beter presteren. De Polar Ignite 3 is het resultaat van onze toewijding om een unieke vorm van begeleiding te bieden die mensen over de hele wereld helpt om in een betere balans te leven.” 

Polar Ignite 3

Geheel nieuw design 

De Polar Ignite 3 is ontworpen met een duidelijke visie om gebruikers het beste van het beste te bieden. De strakke uitstraling en zachte randen rond het touchscreen zorgen voor een moeiteloze en vooral fijne schermervaring. Een roestvrijstalen rand omringt de gebogen, duurzame Gorilla Glass-lens die het heldere, kleurrijk AMOLED-touchscreen beschermt dat onder alle omstandigheden goed leesbaar is, zowel binnen als buiten.   

Met een gewicht van slechts 35 gram is de Polar Ignite 3 buitengewoon licht, wat hem comfortabel maakt om de hele dag – en nacht – te dragen, terwijl hij continu je hartslag, slaap en activiteit bijhoudt. In tegenstelling tot veel andere apparaten op de markt, hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken dat ze hun horloge elke nacht moeten opladen. Zelfs met het nieuwe heldere display en de toename in functies heeft de Ignite 3 een ongelofelijk goede batterijduur: het horloge gaat tot vijf dagen mee na 1 keer opladen. Hiermee kunnen gebruikers hun slaap, activiteit en hartslag continu volgen en zo meer inzicht krijgen in de prestaties van hun lichaam. 

Het indrukwekkende design wordt vergezeld door krachtige technologie binnenin het horloge. De Ignite 3 maakt een enorme sprong op prestatieniveau en levert een vlottere gebruikerservaring met een tot 2x snellere CP-processor vergeleken met de vorige generatie. Doordat de kast van het horloge aan de achterkant vlak is, maakt de Polar Ignite 3 nauw contact met de huid, zodat de Polar Precision Prime™-sensor fusion-technologie de beste polshartslagmeting binnen zijn productklasse kan blijven bieden.     

Hoewel de Polar Ignite 3 van compact formaat is, heeft het horloge een krachtige dual band GPS, die gebruik maakt van de L1- en L5-frequenties voor nauwkeurige locatiebepaling. Deze GPS meet afstanden en routegegevens met maximale precisie en is minder vatbaar voor signaalstoring door hoge gebouwen of slecht weer.

Polar Ignite 3

Vind je eigen ritme  

Het circadiaans ritme, onze interne klok, regelt alle systemen in ons lichaam. De Polar Ignite 3 is uitgerust met een reeks functies die ontworpen zijn om mensen te helpen hun biologisch ritme en levensstijl in balans te brengen, van lichaamsbeweging tot slaap.  

Om in harmonie te leven met ons individuele circadiaans ritme, moeten we beginnen bij het slapen. De Polar Ignite 3 pusht de geavanceerde slaap-trackingfuncties van Polar nog verder met de introductie van SleepWise™. Deze nieuwe functie combineert slaaphoeveelheid, slaapkwaliteit en slaaptiming met het interne ritme en individuele slaapbehoeften van een gebruiker. Op basis hiervan analyseert SleepWise™ de slaap-waakcyclus en voorspelt het de cognitieve alertheid voor de komende dag.  Gebruikers van de Polar Ignite 3 krijgen elke ochtend een gedetailleerd overzicht van zijn of haar alertheidsniveau, waarmee ze de optimale tijdstippen kunnen leren herkennen voor activiteiten die focus vereisen, of juist om tot rust te komen. SleepWise™ komt later dit jaar beschikbaar voor alle Polar Flow-gebruikers met horloges die Sleep Plus Stages™ ondersteunen. 

Met de nieuwe stembegeleidingsfunctie van de Ignite 3 kunnen gebruikers gefocust blijven en afleiding tijdens hun workouts beperken. Tijdens trainingen geeft het horloge real-time feedback en belangrijke trainingsgegevens door via een koptelefoon of speakers, zodat gebruikers altijd precies weten hoe ze presteren. Stembegeleiding is alleen beschikbaar als de Polar Ignite 3 verbonden is met de Polar Flow-app op de smartphone.

Polar Ignite 3: Belangrijkste functies  

 • SleepWise™: Een analyse van hoe je nachtrust de volgende dag beïnvloedt met een gedetailleerde voorspelling van de alertheidsniveaus overdag, plus een inschatting van het tijdstip waarop je lichaam klaar is om te gaan slapen. 
 • Nightly Recharge™: Een herstelmeting die ’s nachts plaatsvindt en aangeeft hoe goed iemand herstelt van stress en andere alledaagse factoren. 
 • Sleep Plus Stages™: Een automatische tool voor slaap-tracking die de hoeveelheid en de kwaliteit van de slaap meet, plus de tijd die in elke slaapfase wordt doorgebracht. 
 • Serene™: Een diepe ademhalingsoefening met begeleiding die helpt om je lichaam en geest te ontspannen en de impact van stress te verminderen. 
 • Polar Precision Prime™ Sensor Fusion Technologie: Geavanceerde optische technologie voor hartslagmeting. 
 • 24/7 activiteitsmeting: De Polar Ignite 3 houdt elke dag de opgetelde actieve tijd, stappen en afstand bij. 
 • FitSpark™: Dagelijkse on-demand trainingssuggesties die passen bij de conditie en staat van je lichaam. 
 • Stembegeleiding tijdens training: Real-time feedback en belangrijke trainingsgegevens via oortjes, koptelefoon of aangesloten speakers (indien verbonden met de Polar Flow-app). 
 • Wandeltest: Een eenvoudige, veilige en herhaaldelijke manier om je VO2max te meten via een stevige wandeling van 15 minuten. 
 • Slimme calorieën: Het aantal verbrande calorieën tijdens elke training en het totaal per dag. 
 • Energiebronnen: Een overzicht met de hoeveelheid die je van verschillende energiebronnen (vetten, koolhydraten en eiwitten) je hebt gebruikt tijdens je sessies.   
 • Muziekbediening: Gebruikers kunnen de Polar Ignite 3 verbinden met een muziek-app op hun smartphone om door afspeellijsten te scrollen en het volume rechtstreeks op het horloge te regelen. 
 • Polar Flow: Een praktische, gratis fitness- en trainingsapp om alle activiteits-, bewegings- en slaapgegevens in te zien, te analyseren en ervan te leren. 
 • Hoge resolutie AMOLED Touchscreen Display: Een helder en kleurrijk touchscreen dat goed leesbaar is. Grootte: 1,28-inch, Resolutie: 416×416, 16M-kleuren. 
 • Aanpasbare Widgets: Gebruikers kunnen zelf instellen welke informatie op het scherm verschijnt om direct toegang te hebben tot de functies die ze het meest nodig hebben.  
 • Dual-Band GPS: Zeer nauwkeurige GPS die minder gevoelig is voor interferentie door hoge gebouwen en slechte weersomstandigheden. 
 • Lange batterijduur: Tot vijf dagen in horloge-modus of tot 30 uur ononderbroken trainingstijd met GPS en hartslagmonitoring op één keer laden. 
 • Snelle Processor: Tot 2x sneller dan de vorige generatie van Polar Ignite. 

Prijs en verkrijgbaarheid 

De Polar Ignite 3 is vanaf 9 november verkrijgbaar op polar.com en in winkels zoals Bol.com en RunningDirect.nl, tegen een adviesprijs van € 329,90 euro in de kleuren Night Black, Purple Dusk, Greige Sand en Brown Copper.


Zowel Voice Guidance als SleepWise™ zijn later deze maand beschikbaar, net zoals een update voor de Polar Flow app. Later dit jaar zal SleepWise™ worden uitgerold naar alle Polar gebruikers met horloges die Sleep Plus Stages™ ondersteunen

Tags: Polar

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!