Nederlandse kampioenen Cross Country 2021 weer aan de start in de Warandeloop Tilburg 2022

door 14 nov, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De Warandeloop Tilburg powered by Capi Europe vindt dit jaar voor de 63ste keer plaats op donderdag 24, zaterdag 26 en zondag 27 november in de Oude Warande / Stadsbos013. Het Nederlands Kampioenschap Cross Country 2022 maakt ook dit jaar geïntegreerd deel uit van de wedstrijdonderdelen op zondag 27 november.

Zowel Mike Foppen (winnaar NK Cross 2021 mannen) als Jip Vastenburg (winnares NK Cross 2021 vrouwen) staan opnieuw aan de start van de editie 2022. Bij de Korte Cross zal de winnaar van 2021 Yorben Ruiter de titel verdedigen. 

Tegenstand van formaat

Mannenveld

Bij de mannen gaat Mike Foppen op herhaling maar hij zal de titel niet cadeau krijgen. Verschillende atleten waaronder Khalid Choukoud (Winnaar Warandeloop 2014 en veelvuldig NK Cross Kampioen), Tim Verbaandert, Filmon Tesfu, Tom Hendrikse, Stan Niesten en vele anderen zullen de strijd aan kunnen gaan om de NK titels. 

Vrouwenveld

Tegenstand voor Jip Vastenburg komt vooral van Diane van Es en Maureen Koster. Erg benieuwd zijn we naar de vorderingen van Silke Jonkman (vorig jaar zilver bij het NK Cross). 

Internationaal veld

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen komen atleten aan de start die het de Nederlanders erg moeilijk gaan maken om de overall winst te pakken.

Bij de mannen zullen o.a. Napoleon Solomon – winnaar Warandeloop 2017- (SWE), Andreas Vojta (AUT) en Vitaly Shafar (UKR) de strijd aangaan om de overall winst bij de Mannen en zo deelname aan het EK Cross namens hun land af te dwingen.

Bij de vrouwen gaat de goed in vorm stekende Sarah Lathi (SWE), onlangs nog winnares in Mol Belgie, van start. Verder zullen Julia Mayer (AUT) en Kate Maltby (GBR) zich melden voor een toppositie.

Korte cross

Bij de korte cross mannen staat de top drie van 2021 Yorben Ruyter, Tom de Gelder en Nick Marsman weer aan de start. Als rasechte Tilburger zal Rick van Riel hier het thuispubliek achter zich krijgen. Bij de korte cross vrouwen zullen Jetske van Kampen en Dagmar Smid de podium plaatsen van 2021 verdedigen.

Zeer sterk juniorenveld

De aandacht gaat zeker ook uit naar een zeer sterk juniorenveld bij de mannen. Na de zeer goede prestaties eerder dit jaar gaat de aandacht uit naar Niels Laros. Niels krijgt echter een fikse tegenstand van onder andere Joel Ibler Lillesø (DEN) en Abdullahi Dahir Rabi (NOR).

Bij de junioren vrouwen komen er twee sterke buitenlandse atleten aan de start Gréta Varga (HUN) en Thea Charlotte Knutsen (NOR).

Europees Kampioenschap Cross Country

De Warandeloop Tilburg maakt onderdeel uit van de European Cross Country meetings en geldt als selectiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap Cross Country op 11 december in Turijn in Italië. 

Onder 23 jaar en Europees Kampioenschap Cross Country

De “Onder 23 jaar” atleten hebben geen eigen NK Cross rangschikking maar strijden wel volop mee voor de senioren titels. 
Wel kunnen ze zich plaatsen voor de aparte kampioenschap wedstrijden bij het EK Cross in Turijn. Naast Tim Verbaandert komen hier Tilburger Robin van Riel en een reeks andere sterke atleten voor in aanmerking.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest