Nederlandse kampioenen Cross Country 2021 weer aan de start in de Warandeloop Tilburg 2022

door 14 nov, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Warandeloop Tilburg powered by Capi Europe vindt dit jaar voor de 63ste keer plaats op donderdag 24, zaterdag 26 en zondag 27 november in de Oude Warande / Stadsbos013. Het Nederlands Kampioenschap Cross Country 2022 maakt ook dit jaar geïntegreerd deel uit van de wedstrijdonderdelen op zondag 27 november.

Zowel Mike Foppen (winnaar NK Cross 2021 mannen) als Jip Vastenburg (winnares NK Cross 2021 vrouwen) staan opnieuw aan de start van de editie 2022. Bij de Korte Cross zal de winnaar van 2021 Yorben Ruiter de titel verdedigen. 

Tegenstand van formaat

Mannenveld

Bij de mannen gaat Mike Foppen op herhaling maar hij zal de titel niet cadeau krijgen. Verschillende atleten waaronder Khalid Choukoud (Winnaar Warandeloop 2014 en veelvuldig NK Cross Kampioen), Tim Verbaandert, Filmon Tesfu, Tom Hendrikse, Stan Niesten en vele anderen zullen de strijd aan kunnen gaan om de NK titels. 

Vrouwenveld

Tegenstand voor Jip Vastenburg komt vooral van Diane van Es en Maureen Koster. Erg benieuwd zijn we naar de vorderingen van Silke Jonkman (vorig jaar zilver bij het NK Cross). 

Internationaal veld

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen komen atleten aan de start die het de Nederlanders erg moeilijk gaan maken om de overall winst te pakken.

Bij de mannen zullen o.a. Napoleon Solomon – winnaar Warandeloop 2017- (SWE), Andreas Vojta (AUT) en Vitaly Shafar (UKR) de strijd aangaan om de overall winst bij de Mannen en zo deelname aan het EK Cross namens hun land af te dwingen.

Bij de vrouwen gaat de goed in vorm stekende Sarah Lathi (SWE), onlangs nog winnares in Mol Belgie, van start. Verder zullen Julia Mayer (AUT) en Kate Maltby (GBR) zich melden voor een toppositie.

Korte cross

Bij de korte cross mannen staat de top drie van 2021 Yorben Ruyter, Tom de Gelder en Nick Marsman weer aan de start. Als rasechte Tilburger zal Rick van Riel hier het thuispubliek achter zich krijgen. Bij de korte cross vrouwen zullen Jetske van Kampen en Dagmar Smid de podium plaatsen van 2021 verdedigen.

Zeer sterk juniorenveld

De aandacht gaat zeker ook uit naar een zeer sterk juniorenveld bij de mannen. Na de zeer goede prestaties eerder dit jaar gaat de aandacht uit naar Niels Laros. Niels krijgt echter een fikse tegenstand van onder andere Joel Ibler Lillesø (DEN) en Abdullahi Dahir Rabi (NOR).

Bij de junioren vrouwen komen er twee sterke buitenlandse atleten aan de start Gréta Varga (HUN) en Thea Charlotte Knutsen (NOR).

Europees Kampioenschap Cross Country

De Warandeloop Tilburg maakt onderdeel uit van de European Cross Country meetings en geldt als selectiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap Cross Country op 11 december in Turijn in Italië. 

Onder 23 jaar en Europees Kampioenschap Cross Country

De “Onder 23 jaar” atleten hebben geen eigen NK Cross rangschikking maar strijden wel volop mee voor de senioren titels. 
Wel kunnen ze zich plaatsen voor de aparte kampioenschap wedstrijden bij het EK Cross in Turijn. Naast Tim Verbaandert komen hier Tilburger Robin van Riel en een reeks andere sterke atleten voor in aanmerking.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!