NK Running Blind bij Zevenheuvelenloop

door 15 nov, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Op zondag 20 november vindt het tweede Nederlands kampioenschap Running Blind plaats bij de NN Zevenheuvelenloop. De atleten met visuele beperking en hun buddy’s hebben een eigen startvak en startschot. Er doen 32 koppels mee aan deze bijzondere wedstrijd. Voor het snelste duo is er de speciale wisseltrofee. Het startschot wordt gegeven door Marlou van Rhijn en de prijzen worden uitgereikt door Erben Wennemars.

Het NK Running Blind is onderdeel van de 37e NN Zevenheuvelenloop. Er is een klassement voor lopers met een visuele beperking. De atleten lopen samen met een buddy en zij ontvangen na de wedstrijd beiden een medaill

Snel duo

Dit jaar vormt de winnares van 2019, Johanny Gelens een duo met Michel Butter. De eerste Nederlands kampioen Running Blind laat zich begeleiden door de NN Running Team ambassadeur en veertienvoudig Nederlands kampioen. Butter won onder andere twee keer de nationale titel op de marathon. In voorbereiding op het NK Running Blind hebben de twee samen getraind, zodat ze tijdens de 15 kilometer op elkaar kunnen vertrouwen.

Startnummers met braille

Voor het eerst lopen de deelnemers aan het NK Running Blind met een startnummer met braille. Hun naam staat in braille weergegeven. Ook op de bekende namenwand staan de namen van de deelnemers aan het NK Running Blind in braille.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “In 2019 was er een prachtige eerste editie van het NK Running Blind en we ervaren het als een compliment dat wij het kampioenschap weer mogen organiseren. Het is mooi om ook lopers met een visuele beperking een fantastische ervaring bij ons evenement te mogen bieden.”

Netty Dorrestijn van Stichting Running Blind: “Het NK Running Blind is een geweldig initiatief, want het laat zien dat hardlopen ook voor mensen met een visuele beperking een geschikte sport is. 9% van de Nederlandse bevolking loopt hard, terwijl er maar paar duizend mensen met een visuele beperking het plezier van hardlopen hebben ontdekt. Het zou mooi zijn als daar verandering in komt. Running Blind staat voor veilig en ontspannen hardlopen, ondanks die visuele beperking. Zowel (beginnende) hardlopers met een visuele beperking als potentiële buddy’s die de uitdaging aan willen gaan kunnen zich aanmelden via www.runningblind.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!