.

Parcoursrecord voor Julie Voet en Stan Schipperen bij ijskoude Zevenheuvelennacht

door 20 nov, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Julie Voet en Stan Schipperen hebben de 8e NN Zevenheuvelennacht gewonnen in een parcoursrecord. Stan Schipperen verbeterde het parcoursrecord van Mike Foppen naar 20:23. Tweede en derde werden Team Zevenheuvelen atleten Martijn Wijnhoven en Milan van der Meer. Julie Voet liep net als Schipperen al snel soeverein aan de leiding en wist met bijna een halve minuut voorsprong te winnen in 23:47. De duizenden deelnemers werden onderweg getrakteerd op spectaculaire lichtprojecten zoals de NN Lichtstraat. Voorafgaand aan de 7 kilometer deden bijna 1000 kinderen mee aan de NN Mini Zevenheuvelenloop.

Parcoursrecord Stan Schipperen

Ondanks de kou gingen de atleten direct vanaf de start in hoog tempo over het parcours. Stan Schipperen bouwde al snel een voorsprong op en bereikte na twee kilometer solo de NN Lichtstraat. Aan de finish lag de 20-jarige atleet 26 seconden voor op de nummers twee en drie. Teamgenoten Martijn Wijnhoven en Milan van der Meer sprintten tot de lijn. Wijnhoven ging net iets eerder over de finish en pakte de tweede plaats. Van der Meer finishte in dezelfde tijd (20:49).

Julie Voet verbeterde het parcoursrecord van Marijke de Visser met 14 seconden. De 18-jarige Belgische ging snel van start en wist haar voorsprong op Samuelsson uit te bouwen tot 26 seconden. De Zweedse Samuelsson finishte in 24:13. Op de derde plaats eindigde de Maldense Laura Hoogers in 25:03.

Startschoten door Kimberly Alkemade en Joshua Cheptegei bij NN Mini Zevenheuvelenloop

De NN Mini Zevenheuvelenloop werd afgetrapt door de kinderen van de St. Maartenschool. Paralympisch medaillewinnares Kimberly Alkemade gaf het startsein voor deze race. Voor het eerst deden kinderen met een beperking mee aan de kinderloop van de NN Zevenheuvelenloop. Na deze race gaf wereldrecordhouder 15 kilometer en Mr. Zevenheuvelen, Joshua Cheptegei, het eerste startschot voor groep 1.

Muziek en licht doen kou vergeten

De bijna 5000 finishers waren onder de indruk van de spectaculaire verlichting aan de route. Na 2 kilometer ging het parcours door de NN Lichtstraat waar deelnemers een extra boost kregen door de licht- en geluidshow. Ook op de Louiseweg en Johannaweg kregen de lopers een bijzondere mix van licht en muziek voorgeschoteld. Op de Groesbeekseweg wachtte de lopers een warm welkom door de feestelijke muziek van de DJ en het talrijke publiek.

Morgen doet de rest van de 24.000 deelnemers mee aan de 37e NN Zevenheuvelenloop. Uitslagen van de NN Zevenheuvelennacht staan op www.nnzevenheuvelenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Pin It on Pinterest