Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

door 1 dec, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Eliud Kipchoge tijdens Berlijn Marathon 2022
Foto: NN Running Team

NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier van de zes World Marathon Majors-overwinningen.

Kipchoge kan terug kijken op een ongelooflijke carrière, met vier overwinningen in de TCS London Marathon en vier overwinningen in de BMW Berlin Marathon. Ook won hij de Bank of America Chicago Marathon (2014) en de Tokyo Marathon (2022). In september 2022 verbeterde Kipchoge in Berlijn zijn eigen wereldrecord op de marathon met 30 seconden, met een tijd van 2:01:09.

Kipchoge zei: “Ik ben blij aan te kunnen kondigen dat ik in april zal deelnemen aan de Boston Marathon. Een nieuw hoofdstuk in mijn Abbott World Marathon Majors-reis.”

Eliud Kipchoge is één van de grootste marathonloper aller tijden. Hij heeft maar liefst 15 van zijn 17 marathons in zijn carrière gewonnen en is twee gouden medailles gewonnen op de Olympische Marathon.

De reis van Eliud Kipchoge is verzameld in één fotoboek. Inclusief hoogtepunten van al zijn races tot nu toe, speciale foto’s, startnummers en handgeschreven beschrijvingen door de GOAT zelf. Het boek, een rekwisiet dat werd gebruikt om de Boston Marathon-aankondigingsvideo te maken, wordt geveild door Catawiki. De opbrengst van de veiling wordt gedoneerd aan de Eliud Kipchoge Foundation ter ondersteuning van onderwijs en duurzaamheid.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest