Andrea Deelstra en Gianlucca Assorgia als favorieten van start bij de 18e Ameland Adventurerun

door 11 dec, 2022Evenementen0 Reacties

SportSport
Ameland Adventurerun
Gianlucca Assorgia , winnaar 2021 komt met o.a. Frank Futselaar , Ronald Schröer en Geart Jorritsma het strand op bij het Westerpad (foto: Anja Brouwer)

De 18e Ameland Adventurerun vindt plaats op zaterdag 17 december. Voor het avontuurlijke hardloopevenement midden in de advent periode hebben zich in totaal 3900 sporters, van alle leeftijden en niveaus ingeschreven. Voor Ameland betekent dit, met in totaal ca. 8000 bezoekers, een bruisend weekeinde in het vroeger zo stille weekend voor de kerstvakantie.

Ook dit jaar is het gelukt om een prachtig deelnemersveld aan de start te krijgen van de halve marathon, de hoofdafstand van het evenement. De strijd bij de mannen is erg interessant maar zeker ook naar de wedstrijd bij de vrouwen wordt enorm uitgekeken.

Dames

Bij de dames staat namelijk Andrea Deelstra(Wapenveld) wederom aan de start. Vorig jaar werd zij 2e achter Jill Holterman, die vanwege een trainingsstage in Kenia haar titel in deze editie niet kan verdedigen. Andrea krijgt concurrentie van Jacelyn Gruppen (Hoogeveen) en Jessica Oosterloo (Appelscha). Kunnen zij elkaar dusdanig opstuwen zodat zij wellicht het parcoursrecord (1.14.28), dat in de vorige editie door Jill Holterman is gelopen, aanvallen?

Mannen

Bij de mannen gaat Gianlucca Assorgia (Den Helder) zijn titel verdedigen. Vorig jaar diende hij nog af te rekenen met Ronald Schroer en Frank Futselaar. Ronald is helaas ook afwezig, maar Frank Futselaar (Arnhem) zal samen met Bjorn Koreman (Geertruidenberg), Tom Hendrikse (Assen), Lucas Nieuweboer (Soesterberg), Rik Goethals (Velp) en de Friese toploper Geart Jorritsma (Nijland) zeer zeker een poging gaan doen om Gianlucca van zijn 2de winst op Ameland af te houden. Vorig jaar kwam winnaar Gianlucca overigens maar 15 seconden tekort op het parcoursrecord van Dennis Licht (2017) uit de boeken te lopen. Lukt het een van hen dit jaar wellicht wel op deze scherpe tijd te verbeteren?

Op 17 december bijten de jeugdige lopers (t/m 12 jaar) de spits af om 11.30 uur met de Rabobank Kidsrun over 1 en 2 km. Daarna volgen de 5 km prestatieloop en de Unive 10 km prestatieloop. De halve marathon start als laatste en de organisatie verwacht dat de laatste deelnemers van de slotafstand rond 16.30 uur de finish zullen passeren.

Het parcours van de Adventurerun 2022 is aantrekkelijk voor lopers van alle leeftijden en niveaus. Veel lopers noemen Ameland als mooiste halve marathon parcours van Nederland. Het unieke maar selectieve parcours is grotendeels onverhard en geaccidenteerd. Het is uitgezet in de afwisselende en prachtige natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand vormen het decor van deze avontuurlijke loop Start en finish zijn weer op de Reeweg in het gezellige en sfeervolle centrum van Nes.

Programma

11:10Warming up KidsrunKerkplein Nes
11:30Start 1 km Rabobank KidsrunReeweg Nes
11:45Start 2 km Rabobank KidsrunReeweg Nes
12:15Start 5 kmReeweg Nes
12:30*Prijsuitreiking Rabobank KidsrunKerkplein Nes
13:25Start 10 km Univé PrestatieloopReeweg Nes
13:45Start 21 km Wedstrijd- en prestatieloopReeweg Nes
14:15*Prijsuitreiking 5 en 10 kmKerkplein Nes
16:30*Prijsuitreiking 21,1 kmKerkplein Nes
16:30Finish en parcours gesloten

De wedstrijdlopers en de deelnemers afkomstig van Ameland starten in het voorste startvak. In het tweede vak staan de overige deelnemers opgesteld. Dit geldt zowel voor de starts van de 5, 10 en 21 km. Deelnemerslijsten, een plattegrond van het parcours en overige informatie zijn te vinden op: www.adventurerun.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Meppels bekendste run komt er weer aan

Meppels bekendste run komt er weer aan

Op zondag 4 juni gaat het jaarlijkse hardloopfeest in Meppel weer van start. De Scania Meppel City Run staat inmiddels bekend als de mooiste cityrun van Drenthe. Bijna 2500 deelnemers staan zondag aan de start tijdens de 10e Meppel City Run op het...

Maastrichts Mooiste maakt parcoursen bekend

Maastrichts Mooiste maakt parcoursen bekend

Op zondag 11 juni staat het grootste en gezelligste hardloopevenement van Maastricht op de agenda. Maastrichts Mooiste is al jaren een begrip in de stad en ieder jaar kijken duizenden deelnemers er weer naar uit om deel te nemen. Dit jaar heeft het...

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

De inschrijving van de 38e NN Zevenheuvelenloop op zaterdag 18 en zondag 19 november is geopend. Op zaterdagavond lopen de deelnemers aan de NN Zevenheuvelennacht 7 kilometer. Op zondag staat de herfstklassieker over 15 kilometer op het programma....

Pin It on Pinterest