Andrea Deelstra en Gianlucca Assorgia als favorieten van start bij de 18e Ameland Adventurerun

door 11 dec, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Ameland Adventurerun
Gianlucca Assorgia , winnaar 2021 komt met o.a. Frank Futselaar , Ronald Schröer en Geart Jorritsma het strand op bij het Westerpad (foto: Anja Brouwer)

De 18e Ameland Adventurerun vindt plaats op zaterdag 17 december. Voor het avontuurlijke hardloopevenement midden in de advent periode hebben zich in totaal 3900 sporters, van alle leeftijden en niveaus ingeschreven. Voor Ameland betekent dit, met in totaal ca. 8000 bezoekers, een bruisend weekeinde in het vroeger zo stille weekend voor de kerstvakantie.

Ook dit jaar is het gelukt om een prachtig deelnemersveld aan de start te krijgen van de halve marathon, de hoofdafstand van het evenement. De strijd bij de mannen is erg interessant maar zeker ook naar de wedstrijd bij de vrouwen wordt enorm uitgekeken.

Dames

Bij de dames staat namelijk Andrea Deelstra(Wapenveld) wederom aan de start. Vorig jaar werd zij 2e achter Jill Holterman, die vanwege een trainingsstage in Kenia haar titel in deze editie niet kan verdedigen. Andrea krijgt concurrentie van Jacelyn Gruppen (Hoogeveen) en Jessica Oosterloo (Appelscha). Kunnen zij elkaar dusdanig opstuwen zodat zij wellicht het parcoursrecord (1.14.28), dat in de vorige editie door Jill Holterman is gelopen, aanvallen?

Mannen

Bij de mannen gaat Gianlucca Assorgia (Den Helder) zijn titel verdedigen. Vorig jaar diende hij nog af te rekenen met Ronald Schroer en Frank Futselaar. Ronald is helaas ook afwezig, maar Frank Futselaar (Arnhem) zal samen met Bjorn Koreman (Geertruidenberg), Tom Hendrikse (Assen), Lucas Nieuweboer (Soesterberg), Rik Goethals (Velp) en de Friese toploper Geart Jorritsma (Nijland) zeer zeker een poging gaan doen om Gianlucca van zijn 2de winst op Ameland af te houden. Vorig jaar kwam winnaar Gianlucca overigens maar 15 seconden tekort op het parcoursrecord van Dennis Licht (2017) uit de boeken te lopen. Lukt het een van hen dit jaar wellicht wel op deze scherpe tijd te verbeteren?

Op 17 december bijten de jeugdige lopers (t/m 12 jaar) de spits af om 11.30 uur met de Rabobank Kidsrun over 1 en 2 km. Daarna volgen de 5 km prestatieloop en de Unive 10 km prestatieloop. De halve marathon start als laatste en de organisatie verwacht dat de laatste deelnemers van de slotafstand rond 16.30 uur de finish zullen passeren.

Het parcours van de Adventurerun 2022 is aantrekkelijk voor lopers van alle leeftijden en niveaus. Veel lopers noemen Ameland als mooiste halve marathon parcours van Nederland. Het unieke maar selectieve parcours is grotendeels onverhard en geaccidenteerd. Het is uitgezet in de afwisselende en prachtige natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand vormen het decor van deze avontuurlijke loop Start en finish zijn weer op de Reeweg in het gezellige en sfeervolle centrum van Nes.

Programma

11:10Warming up KidsrunKerkplein Nes
11:30Start 1 km Rabobank KidsrunReeweg Nes
11:45Start 2 km Rabobank KidsrunReeweg Nes
12:15Start 5 kmReeweg Nes
12:30*Prijsuitreiking Rabobank KidsrunKerkplein Nes
13:25Start 10 km Univé PrestatieloopReeweg Nes
13:45Start 21 km Wedstrijd- en prestatieloopReeweg Nes
14:15*Prijsuitreiking 5 en 10 kmKerkplein Nes
16:30*Prijsuitreiking 21,1 kmKerkplein Nes
16:30Finish en parcours gesloten

De wedstrijdlopers en de deelnemers afkomstig van Ameland starten in het voorste startvak. In het tweede vak staan de overige deelnemers opgesteld. Dit geldt zowel voor de starts van de 5, 10 en 21 km. Deelnemerslijsten, een plattegrond van het parcours en overige informatie zijn te vinden op: www.adventurerun.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Utrecht Marathon groter dan ooit

Utrecht Marathon groter dan ooit

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!