Winters hardloopweer tijdens uitverkochte Pre-Run Egmond Halve Marathon

door 11 dec, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Pre run Egmond Halve Marathon

Zaterdagochtend 10 december klonk het startschot van de tweede editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon. 1.000 hardlopers genoten volop van de prachtige natuur, het winterse hardloopweer en de goede organisatie. Met afstanden van 8 en 16 kilometer was deze Pre-Run bij uitstek een goed ijkpunt voor deelnemers die ingeschreven staan voor de NN Egmond Halve Marathon, die op zondag 8 januari plaatsvindt.

Om 11.00 uur gingen zowel de hardlopers aan de 8 als de 16 kilometer van start vanuit Egmond-Binnen. Met weinig wind, lichte mist en winterse temperaturen liepen de deelnemers zich direct warm richting de bossen en duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Het gebied kenmerkt zich als een waar hardloopwalhalla met zijn uitdagende paden, prachtige natuur en pittige klimmetjes.

De langste afstand bracht de deelnemers over Camping Bakkum richting het strand. Na het trotseren van de pittige strandopgang en de kilometers langs de kust, werd de route door de duinen vervolgd. Op de laatste kilometers werden alle deelnemers nog flink uitgedaagd met meerdere klimmetjes voordat zij voldaan de finish bereikten.

Egmond Halve Marathon

Over een kleine maand staat Egmond in het teken van de 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon. Het hardloopevenement wordt gezien als de meest legendarische halve marathon van Nederland. Het parcours van 21,1 en 10,5 kilometer gaat over het strand en door de uitdagende duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Inschrijven voor de NN Egmond Halve Marathon kan nog tot en met maandag 26 december via de website www.nnegmondhalvemarathon.nl.

Pre-Runs 2023

Sportorganisatie Le Champion kijkt terug op een geslaagde editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon en kijkt uit naar de volgende Pre-Run. Op zondag 26 februari vindt de tweede editie van de Pre-Run Zandvoort Circuit Run plaats. De inschrijving voor dit hardloopevenement sluit na maandag 13 februari of eerder als de deelnemerslimiet van 750 hardlopers is bereikt. De derde editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon vindt plaats op zaterdag 9 december 2023. Kijk voor meer informatie over de Pre-Run op www.lechampion.nl/hardlopen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!