Sylvestercross 2022 weer met sterke atleten aan de start

door 19 dec, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Na 2 jaar met alleen virtuele recreantenloop, komt dit jaar gelukkig weer een sterk deelnemersveld aan de start bij de 40e a.s.r. Vitality Sylvestercross op 31 december a.s.

Dames

Bij de dames lange cross zal Maureen Koster, de winnares van de laatste editie in 2019  haar titel komen verdedigen. Ze koos bewust na de Zevenheuvelenloop in Nijmegen om niet aan het NK cross de week erna in Tilburg mee te doen. Ook niet naar het EK cross van 11 december maar wel dus naar Soest!! Maureen werd afgelopen jaar 4e op het EK 5000, maar is ook de huidige Nederlands kampioen op de halve marathon.

Haar belangrijkste concurrent komt uit Zweden en heet Sarah Lahti. De ervaren Olympische atlete nam dit jaar verdienstelijk deel aan zowel het WK 5000m als het EK 10000m. Ze houd van crossen en won onlangs in Tilburg de Int. Warandeloop (tevens NKcross).

Sylvestercross Maureen Koster 2019
Maureen Koster op weg naar haar overwinning in 2019

Vorig jaar was de winnares bij de Warandeloop Jip Vastenburg en dus tevens Nederlands kampioen. Dit jaar kon ze door lichte blessure niet deelnemen en zich dus ook niet voor het EK cross kwalificeren. Wel komt de in Engeland woonachtige atlete graag de oversteek maken om in Soest te laten zien dat ze zich met de beste kan meten.

Olympisch marathonloopster Andrea Deelstra is bijna als vanzelfsprekend weer van de partij en onderbreekt haar trainingskamp in Portugal om even op en neer naar Soesterduinen te komen! 

Uit de regio komen ook de nationale toppers Marcella Herzog , 2 voudig Nederlands kampioen 10km weg en baan, Veerle Bakker 3e op NK cross dit jaar en in de ploeg voor het EK cross in Turijn! Ineke van Kolda, trainend bij oud atleet Joost Borm van het Utrechtse Phoenix werd vorig jaar 3e op het NK cross en koos dit jaar vanwege haar opbouw na een blessure voor de korte cross bij het NK en werd daar ook verdienstelijk 3e mee. In Soest zal ze weer op de lange cross starten en hopelijk eindigen in de voorste plaatsen.

Uit België het talent Annelies Nijssen die namens België naar het EK cross gaat en samen met haar ook de ervaren 10-voudig Belgisch Kampioen Sofie van Accom. Op de korte cross bij de dames zal Nederlands Kampioene KC 2021 en 2022 Jetske van Kampen uit Castricum zeer waarschijnlijk starten.

Heren Prominenten

Bij de heren starten de nummers 2 en 3 van het laatste NK cross in november in Tilburg Filmon Tesfu en Stan Schipperen. Beiden zullen ook voor Nederland op het EK cross starten. Jesse Fokkenrood start ook in Soest en samen met Stan starten zij bij de mannen onder 23 jaar op het EK. Niels Laros, Europees Junioren Kampioen 1500 en 3000m baan van 2022 zal zowel o het EK als in Soest bij de mannen onder 20 jaar starten.

Het Belgisch talent Noah Konteh die op het EK tegen Niels Laros zal lopen, zal in Soest bij senioren lange cross starten.  Heel blij zijn we ook met de aanwezigheid van de inmiddels 36 jarige Nederlands marathon Kampioen 2022 Khalid Choukoud. Al vaak succesvol in Soest. Dit jaar had hij een moeilijk NK cross, een week na de Zevenheuvelen waar hij een fantastisch 43.25 op de 15km liep. Moest de Hagenaar het hoofd buigen in Tilburg voor Filmon en Stan in Soest kan het maar zo weer anders zijn!

Nederlands Kampioen halve marathon en 10km weg Luuk Maas verruild zijn wegschoentjes weer een keer voor spikes om zich op zijn oude liefde de cross te meten met de toppers. Buitenlandse concurrentie is er van de Zweedse marathon Kampioen David Nilsson; hij werd in 2016 al eens 2e in Soest  en de Belg Tim van de Velde. Tim was deelnemer op zowel het WK als EK op de 3000m steeple. Hij kwakkelde wat aan begin van crossseizoen maar werkt er hard aan om op 31 december weer fit te zijn! 

De lijst met toppers groeit nog elke dag, dus belooft het een spectaculaire jubileumeditie van de a.s.r. Vitality Sylvestercross te worden op 31 december is de Soester Duinen.

Programma

Het programma van de a.s.r. Vitality Sylvestercross omvat op 31 december bijna 30 startonderdelen. Om 09.30 vindt de eerste start plaats van de Pupillen. Verder maken een Businessrun, een Scholierencross, Junioren, Masters en Prominenten cross deel uit van het programma. Afgesloten wordt met de Bentinckfonds G-Cross (voor mensen met een beperking) en uiteraard de geliefde Prestatieloop voor recreanten.

Het aantal inschrijvingen voor zowel de Vaarderhoogt Sylvester by Nightrun als de a.s.r. Vitality Sylvestercross ligt op het zelfde aantal als in 2019 in deze tijd. Er is echter nog plek en de inschrijving loopt door t/m 27 december, waarna alleen nog na-inschrijving mogelijk is.

Uitdagingen genoeg voor een ieder om deel te nemen aan en/of te komen kijken bij de mooiste cross van Nederland in de prachtige Soester Duinen. Meer informatie: www.sylvestercross.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!