Inschrijving 7e editie Mar-athon Sneek is geopend

door 24 dec, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Mar-athon Sneek
Foto: Joris Bisschops

Na een succesvolle 6e editie met 5.000 deelnemers opent Sportorganisatie Le Champion traditiegetrouw op de kortste dag van het jaar, 21 december, de inschrijving voor de Mar-athon Sneek. Op 24 juni, de langste zaterdag van het jaar, kunnen zowel wandelaars als hardlopers genieten van de pittoreske Friese dorpjes, het zomerse groene landschap en natuurlijk het prachtige Snitser Mar. Met vernieuwde startlocaties in Kameleondorp Terherne (21,1 km Halve Mar-athon) en Recreatiegebied De Potten (7,5 km) staat het Friese karakter van het evenement centraal.

Hardlopen

Hardlopers aan de 21,1 (Halve Mar-athon) en 7,5 km zetten de zomer in beweging en gaan ’s avonds van start. Tijdens deze midzomer run ervaren zij de ruimte van het Friese landschap en lopen ze de ondergaande zon tegemoet. Beide startlocaties zijn bereikbaar met een pendelbus, ingezet door de organisatie.

Om meer hardlopers te kunnen laten genieten van de 42,2 km (Mar-athon) wordt deze unieke belevingsmarathon iedere 4 jaar aangeboden. Tijdens het 10 jarig jubileum van de Mar-athon Sneek, in 2026, staat de Mar-athon weer op het programma en kunnen hardlopers weer genieten van de onverharde paden en de ponton over het water.

Wandelen

De wandelaars worden in de vroege ochtend toegezongen door Syb van der Ploeg als zij aan hun 42,2 km (Mar-athon) beginnen. De route loopt letterlijk door het water, waar de wandelaars met een pontje en de vele zeilbootjes de oversteek maken over de Noarder Alde Wei richting het Sneekermeer.

Kameleondorp Terherne, omringd door water, wordt ondergedompeld als startlocatie voor de 21,1 km (Halve Mar-athon). Wandelaars worden met een pendelbus naar deze locatie gebracht en stromen in op de route bij de 42,2 km.

Recreatiegebied De Potten, gelegen aan het Sneekermeer, is de startlocatie voor de 7,5 km. Een mooie uitdaging voor de liefhebbers van de minder lange afstanden en de prachtige Friese natuur. Alle wandelaars lopen vanaf hier richting de grachten van het centrum van Sneek, naar de welverdiende finish op het Martiniplein.

Midzomerfestival

Na de finish ontmoeten alle hardlopers en wandelaars elkaar op het Martiniplein. Hier vindt het gezellige Midzomerfestival plaats. De gehele middag en avond zorgen live optredens voor een swingende cooling down. Iedereen is welkom: van deelnemers en supporters tot bewoners. De organisatie van het festival ligt in handen van Syb van der Ploeg, wat in 2022 zorgde voor een spetterende afsluiter van het Mar-athon finishfeest onder leiding van De Kast. 

Inschrijven

In 2023 verwacht Sportorganisatie Le Champion 6.000 wandelaars en hardlopers aan de start. Inschrijven voor de 7e editie van Mar-athon rond Sneek en meer is vanaf vandaag mogelijk via www.marathonsneek.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles, het gezelligste loopfeest van Midden-Brabant, zijn officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!