Khalid Choukoud, Björn Koreman en Koen Naert kiezen voor Egmond Halve Marathon

door 29 dec, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Kopgroep tijdens Egmond Halve Marathon
Foto: Max Kneefel

Bij de 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon staan twee van Nederlands beste marathonlopers aan de start. Khalid Choukoud en Björn Koreman starten op zondag 8 januari het nieuwe hardloopseizoen aan de Noord-Hollandse kust. Zij gaan onder andere de strijd aan met de Belgische atleet Koen Naert. Wie gaat het nieuwe jaar sterk van start en behaalt het podium van deze beruchte winterklassieker?

Zowel Choukoud als Koreman kwamen al eens in actie tijdens de NN Egmond Halve Marathon en weten dus wat ze moeten verwachten op het uitdagende parcours. Op de tweede zondag van januari zal blijken wie het beste het najaar is uitgekomen. Khalid Choukoud heeft wellicht de beste papieren. De 36-jarige Hagenaar verkeerde het afgelopen jaar in topvorm. Zo scherpte hij in mei zijn persoonlijk record op de 10 km aan naar 28.35 (Manchester). En afgelopen oktober prolongeerde hij bij de TCS Amsterdam Marathon zijn titel op het NK in een persoonlijk beste tijd van 2.09.34.

De 31-jarige Björn Koreman maakt sinds 2021 deel uit van het NN Running Team. Na een knappe negende plek op de marathon van Rotterdam dit jaar, met een PR van 2.10.32, kampte de atleet uit Brabant met flink wat blessures. Het EK atletiek in augustus moest hij daardoor laten schieten. Koreman heeft de afgelopen periode hard gewerkt om weer in vorm te komen, de NN Egmond Halve Marathon wordt weer zijn eerste grote wedstrijd.

Koreman en Choukoud kunnen op zondag 8 januari de nodige tegenstand verwachten van de Belg Koen Naert. De 33-jarige loper is een gevestigde naam in de Belgische atletiek en heeft in het verleden een aantal sterke prestaties op de klassieke afstand neergezet. Zo werd hij zevende tijdens de Berlijn Marathon van 2015 en finishte hij als achtste in de New York City Marathon van 2017. Ook op Europees niveau liet Naert eerder zien uit welk hout hij gesneden is. In 2018 pakte hij de Europese marathontitel met een tijd van 2.09.51.

De Belgische broers Soufiane en Lahsene Bouchikhi komen eveneens in actie in Egmond aan Zee. Andere deelnemers van eigen bodem zijn Stan Niesten, Ronald Schröer, Gianluca Assorgia en Lucas Nieuweboer.

Live uitzending

De wedstrijd gaat vanaf 12.16 uur van start met de vrouwen. Om 12.25 uur klinkt vervolgens het startschot voor het mannenveld. In de traditionele man-vrouw wedstrijd gaan de heren onder andere de strijd aan met Nienke Brinkman en Jill Holterman. Het evenement is vanaf 12.00 uur live te volgen op NH Sport. In totaal doen er 15.000 hardlopers meer aan de 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon.

Kijk voor meer informatie op www.nnegmondhalvemarathon.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!