Groet uit Schoorl Run gaat meer recyclen

door 10 jan, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Groet uit Schoorl Run, die plaatsvindt op zondag 12 februari, gaat dit jaar verder verduurzamen om onder andere de bosrijke omgeving, waar doorheen wordt gelopen, zo goed mogelijk te beschermen. Er is gekozen om meer gerecycled papier te gebruiken en de startnummers kunnen na het evenement ingeleverd worden.

Traditioneel bij de Groet uit Schoorl Run ontvangen alle deelnemers na de finish een welverdiende handdoek. Deze handdoek is dit jaar speciaal gemaakt van gerecycled garen. Vervolgens kunnen deelnemers na het volbrengen van de sportieve prestatie hun startnummer inleveren in de daarvoor bestemde afvalbak bij Sporthal de Blinkerd. De vrijwilligers van organisator Le Champion halen de speciale timingchip van het startnummer en deponeren het startnummer in de afvalbakken, zodat dit gerecycled en hergebruikt kan worden. Ook hebben deelnemers dit jaar hun startnummer in een envelop vervaardigd uit gerecycled papier thuis ontvangen.

Sportorganisatie Le Champion heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en verwacht dezelfde toewijding bij partners. In samenwerking met AA Drink zijn er speciale afvalbakken gemaakt, waar deelnemers na afloop hun flesje in kunnen gooien. Op deze manier worden ook de sportdrankflesjes gerecycled. Le Champion wil stap voor stap de Groet uit Schoorl Run verduurzamen en een positieve, groene stempel achterlaten in de omgeving.

Inschrijven

Op zondag 12 februari vindt de Groet uit Schoorl Run voor de 43e keer plaats. Naar verwachting staan er 9.000 hardlopers aan de start in Schoorl. Niet voor niets trekken er op de tweede zondag van februari duizenden hardlopers en supporters naar de Noord-Hollandse badplaats. Jaarlijks staan er diverse toppers aan de start van het NK 10 km. Maar ook de 21,1 km en 30 km trekken jaarlijks veel gemotiveerde hardlopers. Het parcours loopt dwars door het schitterende bos- en duingebied van het Staatsbosbeheer. Schoorl en omgeving ademt hardlopen in het weekend van de Groet uit Schoorl Run. Inschrijven is nog mogelijk t/m 30 januari via de website. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Enschede Mazars halve marathon inmiddels uitverkocht

Enschede Mazars halve marathon inmiddels uitverkocht

Met nog zo’n anderhalve week te gaan voordat op zondag 21 april Enschede Marathon van start gaat, kan de organisatie nu al spreken van een recordaantal inschrijvingen. Per vandaag is de Mazars halve marathon zelfs uitverkocht. “En voor de andere...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest