Groet uit Schoorl Run gaat meer recyclen

door 10 jan, 2023Evenementen0 Reacties

De Groet uit Schoorl Run, die plaatsvindt op zondag 12 februari, gaat dit jaar verder verduurzamen om onder andere de bosrijke omgeving, waar doorheen wordt gelopen, zo goed mogelijk te beschermen. Er is gekozen om meer gerecycled papier te gebruiken en de startnummers kunnen na het evenement ingeleverd worden.

Traditioneel bij de Groet uit Schoorl Run ontvangen alle deelnemers na de finish een welverdiende handdoek. Deze handdoek is dit jaar speciaal gemaakt van gerecycled garen. Vervolgens kunnen deelnemers na het volbrengen van de sportieve prestatie hun startnummer inleveren in de daarvoor bestemde afvalbak bij Sporthal de Blinkerd. De vrijwilligers van organisator Le Champion halen de speciale timingchip van het startnummer en deponeren het startnummer in de afvalbakken, zodat dit gerecycled en hergebruikt kan worden. Ook hebben deelnemers dit jaar hun startnummer in een envelop vervaardigd uit gerecycled papier thuis ontvangen.

Sportorganisatie Le Champion heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en verwacht dezelfde toewijding bij partners. In samenwerking met AA Drink zijn er speciale afvalbakken gemaakt, waar deelnemers na afloop hun flesje in kunnen gooien. Op deze manier worden ook de sportdrankflesjes gerecycled. Le Champion wil stap voor stap de Groet uit Schoorl Run verduurzamen en een positieve, groene stempel achterlaten in de omgeving.

Inschrijven

Op zondag 12 februari vindt de Groet uit Schoorl Run voor de 43e keer plaats. Naar verwachting staan er 9.000 hardlopers aan de start in Schoorl. Niet voor niets trekken er op de tweede zondag van februari duizenden hardlopers en supporters naar de Noord-Hollandse badplaats. Jaarlijks staan er diverse toppers aan de start van het NK 10 km. Maar ook de 21,1 km en 30 km trekken jaarlijks veel gemotiveerde hardlopers. Het parcours loopt dwars door het schitterende bos- en duingebied van het Staatsbosbeheer. Schoorl en omgeving ademt hardlopen in het weekend van de Groet uit Schoorl Run. Inschrijven is nog mogelijk t/m 30 januari via de website. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Deelnemerslimiet Egmond Halve Marathon bereikt

Deelnemerslimiet Egmond Halve Marathon bereikt

De belangstelling voor de NN Egmond Halve Marathon, op zondag 14 januari, is dit jaar enorm groot. Ruim een maand voor de start van de 49e editie zijn alle 13.500 startbewijzen voor de halve marathon vergeven. Niet eerder werd de deelnemerslimiet,...

UrbanCityRun053 2023 uitverkocht

UrbanCityRun053 2023 uitverkocht

Wegens overweldigend succes is de vijfde editie van de UrbanCityRun053 2023 helemaal uitverkocht. Dat betekent dat er op aanstaande zondag 10 december 1650 enthousiaste deelnemers aan de start staan om mee te doen met deze verkenningsloop van 5 of...

Pin It on Pinterest