ASICS lanceert meest comfortabele blijkt uit onafhankelijk onderzoek: de Gel-Nimbus™25 hardloopschoen

door 13 jan, 2023Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Gel-Nimbus™25

ASICS lanceert de GEL-NIMBUS™ 25 hardloopschoenen; de meest comfortabele hardloopschoen tot nu toe*. Dit model is ontworpen om iedereen het uplifting effect van hardlopen op body en mind te laten ervaren. In een onafhankelijk onderzoek van The Biomechanics Lab in Zuid-Australië werd de GEL-NIMBUS™ 25 door hardlopers beoordeeld als de nummer 1 in comfort. De schoen biedt meer demping en een zachtere landing voor de meest comfortabele hardloopervaring.

De GEL-NIMBUS™ 25 is voorzien van de nieuwe PureGEL™-technologie die zachter is dan voorgaande GEL™-technologieën. De PureGEL™-technologie, die niet zichtbaar is aan de buitenkant, is strategisch geïntegreerd in de tussenzool voor verbeterde schokdemping en soepele overgangen.

De schoen is ontworpen voor meer comfort onder de voet en is voorzien van de nieuwe lichtgewicht en energieke FF BLAST™ PLUS ECO demping, met 20% meer schuim in vergelijking met vorige versies. Het schuim is gemaakt van ten minste 20% biologisch materiaal uit duurzame bronnen, zoals restafval van de verwerking van suikerriet.

Een nieuwe zachte, ademende en rekbare tong- en kraag constructie zorgen voor een gemakkelijkere instap en een betere pasvorm. Hierdoor voelt de schoen aan als een verlengstuk van de voet en voelt elke stap comfortabel en soepel.

Laura Bolgen, Senior Manager Global Product Line, Performance Running Footwear bij ASICS: “In navolging van de designfilosofie van ASICS gebruiken we tests uitgevoerd door atleten, biomechanisch onderzoek, duurzame methoden en tientallen jaren vakmanschap om producten te creëren die het beste aanvoelen voor lichaam en geest. Voor de ontwikkeling van de GEL-NIMBUS™ 25 hebben we de lat erg hoog gelegd. We wisten dat ons ambitieuze doel om ‘de meest comfortabele hardloopschoen te creëren’ nog meer ontwerp en doorontwikkeling zou vergen, evenals interne en externe tests en goedkeuring door de consument. Als team zijn we ongelooflijk trots op wat we hebben kunnen bereiken gedurende 18 maanden aan ontwikkeling. We hopen dat elke hardloper het verschil zal voelen en ervaart wat dit unieke GEL-NIMBUS-model te bieden heeft.”

ASICS Gel-Nimbus 25

Onafhankelijke comfort test door The Biomechanics Lab, Zuid-Australië

ASICS Global gaf dr. Chris Bishop PhD, podotherapeut, adjunct-onderzoeker aan de Universiteit van Zuid-Australië en onderzoeker van The Biomechanics Lab, de opdracht om een onafhankelijk onderzoek uit te voeren om het comfort van de nieuwe GEL-NIMBUS™ 25-schoen te vergelijken met drie schoenen van concurrenten en de voorganger, de GEL-NIMBUS™ 24. De onderzoeksstudie onderzocht drie primaire onderzoeksvragen, waaronder het allerbelangrijkste: is de GEL-NIMBUS™ 25 een comfortabelere hardloopschoen dan de vier geteste vergelijkbare schoenen?

100 hardlopers (52 mannen, 48 vrouwen) hebben over een periode van acht weken meegedaan aan dit onderzoek. De deelnemers liepen in alle vijf de schoenen en deze waren volledig onherkenbaar zodat merk- of ontwerpvooroordelen niet meespeelden. De participanten moesten gedurende drie minuten rennen op een ingestelde loopband met een snelheid van 10 km/uur en werden gevraagd om het comfort van elke schoen te beoordelen op basis van verschillende comfortgerelateerde criteria, waaronder hieldemping, voorvoetdemping, schoenstabiliteit en voorvoetflexibiliteit.

Er werd een onafhankelijke statistische analyse van de resultaten uitgevoerd met behulp van drie verschillende meetmodellen en de resultaten waren duidelijk: de GEL-NIMBUS™ 25 werd beoordeeld als de nummer één op het gebied van comfort.

Dr. Chris Bishop PhD legde uit: “Comfort is een perceptie factor die geen biomechanische variabele is en niet voor elk individu hetzelfde is. De resultaten van dit onderzoek zijn echter overtuigend: de GEL-NIMBUS™ 25 was statistisch gezien de meest comfortabele hardloopschoen.”

ASICS Gel-Nimbus 25

Informatie en prijs

De GEL-NIMBUS™ 25 is vanaf 1 februari 2023 verkrijgbaar voor mannen en vrouwen in ASICS-detailhandel, online winkels, zoals RunningDirect.nl, Bol.com en gespecialiseerde verkooppunten wereldwijd voor €200.

Is dit echt de meest comfortabele hardloopschoen? Comfort is subjectief, dus oordeel zelf. Probeer de nieuwste productinnovatie van ASICS en vertel ons hoe je je voelt tijdens het hardlopen in ASICS. Ga voor meer informatie over de GEL-NIMBUS™ 25-schoen naar asics.com.


*Onafhankelijke comfort test tegenover producten van concurrenten, The Biomechanics Lab, Zuid-Australië.

Tags: ASICS

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

ASICS lanceert de GEL-KAYANO 31

ASICS lanceert de GEL-KAYANO 31

ASICS lanceert de GEL-KAYANO™ 31. Het verbeterde bovenwerk van deze laatste toevoeging aan het assortiment zorgt voor een optimaal comfortabele run. Hardlopers worden door het nieuwste model van de GEL-KAYANO™ bij elke stap ondersteund.  De...

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

De splinternieuwe Mizuno NEO VISTA is gemaakt voor swift running. Dat is hardlopen met een soepele, moeiteloze tred voor extra snelheid. De hardloopschoen is ontworpen als een dagelijkse supertrainer op basis van Mizuno’s nieuwste technologieën...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!