Podcast De Pacer: Hoe bereid je een marathon op een goede manier voor?

door 19 jan, 2023Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer hebben ze het over de voorbereidingen voor een Marathon.

Met nog zo’n drie maanden te gaan tot april maken we een aflevering voor de massa. Voor de debutanten, de recreanten, de grote groep lopers die tussen de 3 en de 5 uur wil finishen. We proberen zoveel mogelijk houvast te geven: van het schetsen van een overzichtelijk schema tot de antwoorden op de vele vragen over drinken en gelletjes en een realistische eindtijd.

Maar eigenlijk vinden we het nog veel te vroeg om al veel aandacht te besteden aan die mogelijke eindtijd. De komende maanden draaien om verbetering, steeds iets langer op je poten kunnen staan, blessurevrij blijven, maar de trainingen en de structuur in het leven ook leuk blijven vinden. Hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je als loper straks niet alleen klaar bent voor een goede marathon, maar ook terug kunt kijken op een prettige periode in de aanloop naar die grote dag toe? Hoe zorg je ervoor dat je de afstand aan kunt? Na deze aflevering zijn we nog lang niet uitgepraat over de marathon – kan dat überhaupt ooit? – maar heeft de recreant vol vragen hopelijk iets meer houvast voor de komende spannende tijd.

Veel luisterplezier!


Tags: De Pacer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Podcast De Pacer: De grote Marathon nabeschouwing

Podcast De Pacer: De grote Marathon nabeschouwing

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer praten zij een dag na de Marathon van Rotterdam over deze dag! The day after. Zoveel verhalen,...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!