Brooks Running kondigt meerjarige, internationale samenwerking aan met parkrun

door 20 jan, 2023Evenementen0 Reacties

Brooks Running en Parkrun

Brooks Running, een wereldwijd leider op het gebied van technische hardloopschoenen, kleding en ervaringen, en parkrun, het grootste wekelijkse gratis community evenement, bundelen de krachten met als doel de drempel naar fysieke activiteit te verlagen. Brooks en parkrun geloven beide in de kracht van de run, dat levens zowel mentaal als fysiek, kan verbeteren, en sporen lopers van allerlei pluimage aan om mee te doen. Als onderdeel van deze samenwerking, zal Brooks tot en met 2028 wereldwijd parkrun’s exclusieve footwear partner zijn en presenting partner in de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland. Samen willen ze een inclusieve omgeving creëren middels wekelijkse meetups waar iedereen van wandelaars, joggers tot hardlopers en vrijwilligers welkom is om de vele voordelen van het hardlopen te ervaren.

De uitgebreide samenwerking is een vervolg op de succesvolle driejarige samenwerking van de twee hardloopmerken in het VK en Ierland. Naast de 40-tal parkrun edities waar Brooks aanwezig zal zijn in het VK en Ierland, zullen zij in de toekomst ook een belangrijke rol spelen in de community meetups in Duitsland en Nederland, waarbij Brooks op de wekelijkse 5km parkruns, op geselecteerde data, een plek zal creëren waar lopers advies kunnen inwinnen, verschillende hardloopschoenen kunnen proberen en deel kunnen uitmaken van de Brooks en parkrun communities. Ook in de VS wordt verder gebouwd op het succes van deze Europese samenwerking. parkrun’s groeiende community en missie om te werken aan een gezondere en gelukkigere planeet, is volledig in lijn met Brooks’ toewijding om de run te promoten voor iedereen, waardoor beide organisaties meer mensen bereiken.

Brooks Running

“Brooks gelooft in een wereld waar iedereen die wilt hardlopen een plek heeft om het te doen en zich welkom voelt,” zegt Jim Weber, CEO van Brooks Running. “Door parkrun’s wereldwijde positionering en gedeelde overtuigingen is deze samenwerking een significante stap in onze inspanningen om betrokken te zijn met mensen over de hele wereld, zodat zij toegang hebben tot de run en de kracht ervan kunnen ervaren in hun lokale communities.”

Parkrun

“parkrun is voor iedereen. Wij geloven dat fysieke activiteit leuk moet zijn en dat buiten zijn, samen met anderen, een prioriteit zou is en gevierd zou moeten worden,” zegt Russ Jefferys, CEO van parkrun. “Brooks’ inclusieve benadering en Run Happy ethiek matchen perfect met onze waarden, en de samenwerking zal bijdragen aan onze missie om een gezondere en gelukkigere planeet te creëren. We hebben ambitieuze plannen voor verdere internationale uitbreiding, en onze samenwerking met Brooks zal een sleutelrol spelen in onze potentiële groei.”

Wekelijks bezoeken gemiddeld 229.000 mensen parkruns in 20 landen. Hierdoor kwam de teller in 2022 te staan op 1,3 miljoen unieke parkrun deelnemers en 8 miljoen registraties wereldwijd.

Tags: Brooks | Parkrun

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Deelnemerslimiet Egmond Halve Marathon bereikt

Deelnemerslimiet Egmond Halve Marathon bereikt

De belangstelling voor de NN Egmond Halve Marathon, op zondag 14 januari, is dit jaar enorm groot. Ruim een maand voor de start van de 49e editie zijn alle 13.500 startbewijzen voor de halve marathon vergeven. Niet eerder werd de deelnemerslimiet,...

Pin It on Pinterest