Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

door 25 jan, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Nienke Brinkman, dé hardloopsensatie van afgelopen jaar, gaat van start in de 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag. De Nederlandse recordhoudster op de marathon kiest op zondag 12 maart bij de populaire voorjaarsklassieker voor de halve marathon. Dat past in haar voorbereiding op de marathon van Boston, in april.

Nienke Brinkman tijdens Rotterdam Marathon
Nienke Brinkman tijdens Rotterdam Marathon 2022. Foto: Pim Ras

Brinkman (29) beleefde in 2022 een droomjaar met een unieke trilogie. Ze stuntte tijdens de NN Marathon Rotterdam met een nationaal record, greep tijdens de EK atletiek in München op haar favoriete afstand brons, won drie wedstrijden van de Golden Trail World Series om in de finaleweek op Madeira ondanks een gebroken arm als eerste Nederlandse ooit de hoofdprijs te veroveren van het prestigieuze internationale trailcircuit.

Dit jaar opende de veelzijdige Brinkman met een zege in de Halve Marathon van Egmond. Ze deed voor het eerst mee in Egmond. Haar persoonlijk record op de afstand van 21,1 kilometer is 1.10.44. Bij de NN CPC Loop Den Haag zal ze ongetwijfeld een aanval doen op die tijd.

Organisator Mario Kadiks: ,,We zijn blij om zo’n indrukwekkende en inspirerende atlete als Nienke aan de start te hebben van ons evenement, dat traditioneel een prachtige mix is van toppers en recreanten van alle leeftijden.’’

De prestaties van Nienke Brinkman op de hele en halve marathon:

  • 2023  NN Egmond Halve Marathon  1.18.23 (1e plaats)
  • 2022  EK Atletiek München (marathon) 2.28.52 (3e plaats)
  • 2022  NN Marathon Rotterdam  2.22.51 (2e plaats, Nederlands Record)
  • 2022  Rhylauf (Zwi, halve marathon) 1.10.44 (1e plaats)
  • 2021  Marathon Valencia (debuut)  2.26.34 (13e plaats)

De NN CPC Loop Den Haag is het grootste loopfeest van de hofstad en trekt jaarlijks in een ongekend sfeervolle ambiance meer dan 30.000 deelnemers. Het is behalve een topsportevenement een gezellig en sportief ‘uitje’ voor de hele familie.

Alle afstanden starten en finishen op het Malieveld. De parcoursen lopen door de sfeervolle straten van Den Haag met veel publiek. Het hoofdonderdeel, de NN Halve Marathon, loopt van de stad richting de iconische Pier in Scheveningen om vervolgens weer in de stad te finishen.

Programma

De 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag begint op zondag 12 maart om 9.15 uur met het startschot voor de CPC4ALL van 1 km. Hierna volgen de gro-up Jeugdlopen van 1 km en 2,5 km. Verder staan de On Running 5 km Loop, 10 km Loop en NN Halve Marathon op het programma. Het is nog mogelijk om in te schrijven voor alle onderdelen. Daarnaast kan er worden deelgenomen aan de City Pier Night Walk op vrijdag 10 maart.

Inschrijven is mogelijk via www.nncpcloopdenhaag.nl/inschrijven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!