Inschrijving Alkmaar City Run by night geopend

door 1 feb, 2023Evenementen0 Reacties

Alkmaar City Run by night

Op woensdagavond 17 mei, de avond voor Hemelvaartsdag, vindt de 9e editie van de Alkmaar City Run by night plaats. Het is een gouden combinatie: 5 of 10 km hardlopen door de binnenstad van Alkmaar en na afloop dansen tijdens Swinging Night in de gezelligste kroegen van de stad. De startbewijzen voor het populaire hardloopevenement zijn ieder jaar gewild. Inschrijven is vanaf vandaag weer mogelijk op www.alkmaarcityrun.nl

Programma editie 2023

Run & Swing is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Alkmaar en ver daarbuiten. Op de woensdagavond voor Hemelvaartsdag zetten 10.000 hardlopers de kaasstad op zijn kop. Op het programma van de komende editie staan weer een 5 en 10 km en speciaal voor kinderen is er de Rollebol Kids Run 800 of 1600 meter. Nieuw is de Heroes Run, een 800 meter voor sporters met een beperking of chronische aandoening. Het parcours is toegankelijk voor rolstoelers en handbikers en een buddy is welkom voor iedereen die niet alleen wil meedoen.

Alkmaar City Run by night

Non-stop lichtjes en swingende beats

Na de start nabij het Canadaplein is het op het parcours van de Alkmaar City Run by night één groot feest. Slingerend door de gezelligste straten van Alkmaar kom je als deelnemer op ruim dertig punten een licht- of muziekact tegen. Sportorganisatie Le Champion wordt daarbij geholpen door de bewoners langs het parcours, die het evenement ieder jaar met veel enthousiasme omarmen. Overal hangen slingers en lichtjes en op elke hoek van de straat staat er wel een speaker voor de deur. En na de finish is deze Run & Swing avond niet compleet zonder een drankje en dansje in één van de vele uitgaansgelegenheden van de stad. Met je medaille om de nek direct door naar de kroeg, een traditie die onlosmakelijk is verbonden met de Alkmaar City Run by night.

Inschrijven

Na de speciale voorinschrijving voor leden van Le Champion en de Business Run, is vanaf vandaag ook de reguliere inschrijving van start gegaan. Voor de 9e editie geldt een deelnemerslimiet van 10.000 lopers, in de voorverkoop is al 25% van de startbewijzen verkocht. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.alkmaarcityrunbynight.nl

Steun het goede doel

Alle deelnemers kunnen tijdens hun inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar, het officiële goede doel van de Alkmaar City Run by night. Deze stichting zet zich in voor kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan ouders een minimuminkomen hebben. Het fonds maakt het voor deze kinderen mogelijk toch mee te kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo of een andere sportieve of creatieve activiteit. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Deelnemerslimiet Egmond Halve Marathon bereikt

Deelnemerslimiet Egmond Halve Marathon bereikt

De belangstelling voor de NN Egmond Halve Marathon, op zondag 14 januari, is dit jaar enorm groot. Ruim een maand voor de start van de 49e editie zijn alle 13.500 startbewijzen voor de halve marathon vergeven. Niet eerder werd de deelnemerslimiet,...

UrbanCityRun053 2023 uitverkocht

UrbanCityRun053 2023 uitverkocht

Wegens overweldigend succes is de vijfde editie van de UrbanCityRun053 2023 helemaal uitverkocht. Dat betekent dat er op aanstaande zondag 10 december 1650 enthousiaste deelnemers aan de start staan om mee te doen met deze verkenningsloop van 5 of...

Pin It on Pinterest