Nederlands kampioenschap Trailrunning bij Zevenheuvelentrail

door 1 feb, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Op zaterdag 23 september vindt het Nederlands kampioenschap trailrunning plaats bij de Zevenheuvelentrail. Na een afwezigheid van zes jaar schrijft de Atletiekunie voor het eerst weer een NK uit in deze offroad discipline. De Zevenheuvelentrail kende vorig jaar een succesvolle eerste editie met ruim 3.000 deelnemers. In het weekend van de Zevenheuvelentrail vinden op zondag de Zevenheuvelenhike en KION Kinderloop plaats.

NK Trailrunning

De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop verwacht met het binnenhalen van het NK de beste Nederlandse trail runners aan de start te krijgen. Trailrunning is de laatste jaren sterk in opkomst, zowel voor recreanten als wedstrijdatleten.

Het parcours van het Nederlands kampioenschap gaat door de bossen rondom Nijmegen. Onder andere het bosgebied De But, het Landgoed van Jurgens en de Elyzeese Velden maken onderdeel uit van de route. Ultratrail runner Thomas Dunkerbeck heeft de verschillende parcoursen van de Zevenheuvelentrail uitgetekend en hier zoveel mogelijk hoogtemeters in opgenomen.

Trail- en hikeweekend

Bij de Zevenheuvelentrail kunnen lopers op zaterdag 23 september kiezen uit een 7, 14, 21, 28 en 42 kilometer. Alle parcoursen gaan door de bossen rondom Nijmegen en bevatten een flink aantal hoogtemeters. Op zondag 24 september hebben hikers de keuze uit 7, 14, 21 en 28 kilometer. Voor kinderen van de basisschool is er dan de KION Kinderloop.

De inschrijving voor de Zevenheuvelentrail, NK Trailrunning, Zevenheuvelenhike en KION Kinderloop opent op woensdag 1 maart. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.zevenheuvelentrail.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles, het gezelligste loopfeest van Midden-Brabant, zijn officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!