Nederlands kampioenschap Trailrunning bij Zevenheuvelentrail

door 1 feb, 2023Evenementen0 Reacties

Runningdirect.nl

Op zaterdag 23 september vindt het Nederlands kampioenschap trailrunning plaats bij de Zevenheuvelentrail. Na een afwezigheid van zes jaar schrijft de Atletiekunie voor het eerst weer een NK uit in deze offroad discipline. De Zevenheuvelentrail kende vorig jaar een succesvolle eerste editie met ruim 3.000 deelnemers. In het weekend van de Zevenheuvelentrail vinden op zondag de Zevenheuvelenhike en KION Kinderloop plaats.

NK Trailrunning

De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop verwacht met het binnenhalen van het NK de beste Nederlandse trail runners aan de start te krijgen. Trailrunning is de laatste jaren sterk in opkomst, zowel voor recreanten als wedstrijdatleten.

Het parcours van het Nederlands kampioenschap gaat door de bossen rondom Nijmegen. Onder andere het bosgebied De But, het Landgoed van Jurgens en de Elyzeese Velden maken onderdeel uit van de route. Ultratrail runner Thomas Dunkerbeck heeft de verschillende parcoursen van de Zevenheuvelentrail uitgetekend en hier zoveel mogelijk hoogtemeters in opgenomen.

Trail- en hikeweekend

Bij de Zevenheuvelentrail kunnen lopers op zaterdag 23 september kiezen uit een 7, 14, 21, 28 en 42 kilometer. Alle parcoursen gaan door de bossen rondom Nijmegen en bevatten een flink aantal hoogtemeters. Op zondag 24 september hebben hikers de keuze uit 7, 14, 21 en 28 kilometer. Voor kinderen van de basisschool is er dan de KION Kinderloop.

De inschrijving voor de Zevenheuvelentrail, NK Trailrunning, Zevenheuvelenhike en KION Kinderloop opent op woensdag 1 maart. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.zevenheuvelentrail.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Inschrijving geopend voor 43ste editie Marathon Rotterdam

ASICS nieuwe hoofdsponsor van Marathon Rotterdam

ASICS is vanaf 2024 een trotse hoofdsponsor van de befaamde NN Marathon Rotterdam. Het sportmerk is hiervoor een driejarige verbintenis aangegaan met organisator Golazo. De NN Marathon Rotterdam is een internationale wedstrijd die naast topatleten...

Pin It on Pinterest