Khalid Choukoud ambassadeur van de CPC Loop Den Haag

door 3 feb, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Khalid Choukoud, drievoudig Nederlands kampioen op zowel de hele als de halve marathon, is tot ambassadeur benoemd van de NN CPC Loop Den Haag. De Haagse topatleet zal breedtesporters uit ‘zijn’ stad en omgeving inspireren om zich sportief uit te dagen. Zelf geeft hij op zondag 12 maart het goede voorbeeld door bij de ‘CPC’ deel te nemen aan de NN Halve Marathon.

Khalid Choukoud
CPC Loop Den Haag 2018 Foto: Luka de Kruijf

Tijdens diverse hardloopclinics zal Choukoud (36) zijn ervaringen delen over het trainen voor een evenement als de populaire NN CPC Loop Den Haag. Als ambassadeur gaat hij speciale aandacht schenken aan de jeugd. Door middel van inspirerende trainingsvideo’s wil hij jongeren motiveren om in beweging te komen en goed voorbereid van start te gaan bij de gro-up Jeugdlopen van de NN CPC Loop.

Khalid Choukoud: ,,Het is voor mij een grote eer om mij als echte Hagenaar ambassadeur van de CPC Loop te mogen noemen. Ik hoop een inspirerende en motiverende rol te kunnen vervullen voor breedte- en topsport in Den Haag. De CPC Loop is elk jaar een feest voor jong en oud, en voor mij extra bijzonder omdat ik er ooit debuteerde.’’

Wethouder Sport Gemeente Den Haag Hilbert Bredemeijer: “Als wethouder sport, maar ook als vaste deelnemer aan de CPC, stemt het mij uiteraard enorm gelukkig dat een groot atleet als Khalid Choukoud ambassadeur van de NN CPC Loop wil zijn. Hij is al een groot inspirator voor hardlopers op alle niveaus, maar nu gaan vele Haagse lopers hem ook nog eens van dichtbij meemaken. En ik weet hoe goed hij clinics kan geven, hij krijgt iedere loper enthousiast op zijn of haar niveau.”

Choukoud ziet de NN CPC Loop als zijn ‘thuiswedstrijd’ met als hoogtepunt de Nederlandse titel op de halve marathon die hij in 2014 veroverde. Aan de start van zijn hardloopcarrière zegevierde hij in 2015 in de 10 km Loop. Zijn laatste deelname aan de NN CPC Loop was in 2018, hier werd hij de beste Nederlander (1.03.28).

De regerend nationaal kampioen op de marathon maakte begin dit jaar nog indruk door tijdens de Halve Marathon van Egmond als derde te eindigen.

NN CPC Loop Den Haag

De NN CPC Loop Den Haag is het grootste loopfeest van de hofstad en trekt jaarlijks in een ongekend sfeervolle ambiance meer dan 30.000 deelnemers. Het is behalve een topsportevenement een gezellig en sportief ‘uitje’ voor de hele familie. Met afstanden van 5 km tot en met de halve marathon staat het evenement bekend als voorjaarsklassieker.

Alle afstanden starten en finishen 12 maart op het Malieveld. De parcoursen lopen door de sfeervolle straten van Den Haag met veel publiek. Het hoofdonderdeel, de NN Halve Marathon, loopt van de stad richting de iconische Pier in Scheveningen om vervolgens weer in de stad te finishen.

Programma

De 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag begint op zondag 12 maart om 9.15 uur met het startschot voor de CPC4ALL van 1 km. Hierna volgen de gro-up Jeugdlopen van 1 km en 2,5 km. Verder staan de On Running 5 km Loop, 10 km Loop en NN Halve Marathon op het programma. Het is nog mogelijk om in te schrijven voor alle onderdelen.

Daarnaast kan er worden deelgenomen aan de City Pier Night Walk op vrijdag 10 maart.

Inschrijven is mogelijk via https://www.nncpcloopdenhaag.nl/inschrijven/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!