Garmin-smartwatches bereiken nieuwe hoogtes met ruimtemissie Polaris Dawn

door 10 feb, 2023Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024
Garmin en Polaris Dawn

Garmin-smartwatches gaan een belangrijke rol spelen in de komende bemande ruimtevlucht Polaris Dawn. De zeer nauwkeurige gezondheidsdata van de fēnix 7 geeft 24/7 inzicht in de effecten van ruimtereizen op het menselijk lichaam. De missie met de SpaceX Falcon 9 raket vanaf NASA’s Kennedy Space Center in Florida zal maximaal vijf dagen duren. Tijdens deze missie zullen onderzoekers continu biometrische gegevens als hartslag, Pulse Ox2 en slaappatronen van de bemanningsleden monitoren en verzamelen. En dat alles zonder de batterij tussendoor op te laden.

“Garmin is vereerd om onderdeel uit te maken van dit fascinerende onderzoek, dat bijdraagt aan het inzicht in de manier waarop het menselijk lichaam zich aanpast aan de ontberingen van de ruimtevaart”, zegt Dan Bartel, Garmin vice president of global sales. “De uitzonderlijke batterijduur van onze smartwatches geeft onderzoekers de mogelijkheid om alle vier de bemanningsleden tijdens de vijfdaagse missie continu te volgen, zowel wakker als slapend, zonder dat ze de batterij hoeven op te laden.”

Het Translational Research Institute for Space Health (TRISH) van het Baylor College of Medicine ondersteunt gezondheids- en biomedisch onderzoek aan boord van de historische Polaris Dawn-missie, waarin een poging wordt gedaan de hoogste baan om de aarde ooit met mensen te bereiken en de allereerste commerciële ruimtewandeling te maken. De bemanning van Polaris Dawn en het TRISH-team selecteerden de smartwatches van Garmin voor de missie vanwege de lange batterijduur, het stevige, duurzame ontwerp en de uitgebreide mogelijkheden om 24/7 gezondheidsfuncties te monitoren.

“De uitgebreide biometrische gegevens die de Garmin fēnix levert stellen ons in staat om beter te begrijpen hoe het lichaam zich aanpast aan een verblijf in de ruimte”, aldus Jimmy Wu, senior biomedisch ingenieur bij TRISH. “Zodra deze fysiologische gegevens zijn verzameld, worden ze toegevoegd aan de EXPAND-database van TRISH, om zo bij te dragen aan huidig en toekomstig onderzoek naar de gezondheid en prestaties van de mens, voor alle toekomstige ruimteverkenningsmissies.”

De Falcon 9-raket van SpaceX zal later in 2023, vanuit NASA’s Kennedy Space Center in Cape Canaveral, de Polaris Dawn-bemanning lanceren in een Dragon-ruimtevaartuig.

Garmin Health biedt op maat gemaakte bedrijfsoplossingen die gebruikmaken van Garmins uitgebreide portfolio wearables en hoogwaardige sensorgegevens voor toepassingen in de markten voor Corporate wellness, volksgezondheid en patiëntbewaking. Met de Garmin Health API kunnen derden klanten vragen hun gegevens te delen in overeenstemming met hun specifieke privacybeleid. Garmin Health ondersteunt de commerciële en logistieke behoeften van haar klanten, waardoor ondernemingen kunnen opschalen met één enkele. Kijk voor meer informatie op www.garmin.com/nl-NL/health/.

Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!