Deelnemers Mar-athon Sneek zetten zich in voor het Foppe Fonds

door 11 feb, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Mar-athon Sneek en Foppe Fonds

Op zaterdag 24 juni, de langste zaterdag van het jaar, vindt de 7e editie van de Mar-athon Sneek plaats. De organisatie van het evenement ligt sinds 2022 in handen van Sportorganisatie Le Champion. Naast het doel om zoveel mogelijk mensen te inspireren en faciliteren om te bewegen is een maatschappelijke bijdrage doen ook een belangrijke pijler voor de organisatie. Daarom is aan alle sportevenementen die Le Champion organiseert, een goed doel gekoppeld. Het officiële goede doel van de Mar-athon Sneek is het Foppe Fonds. Deelnemers kunnen bij hun online inschrijving een vrijwillige donatie doen. Een ontzettend mooi goed doel, dat zich naadloos aansluit bij het sportieve karakter van het evenement en de organisatie.

Foppe Fonds

Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen en jongeren voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is, vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat hun ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. Door te sporten of te spelen krijgen kinderen energie en levenslust. Daarvoor zamelt het Foppe Fonds geld in om dit vervolgens te besteden aan specifieke projecten of het voorzien in individuele aanvragen zodat kinderen en jongeren met een beperking kunnen spelen en sporten. Door het geven van een bijdrage kan het Foppe Fonds ervoor zorgen dat een kind weer straalt en plezier heeft. Zelfs als het allemaal even niet gemakkelijk is: een kind hoort te spelen! 

Het Foppe Fonds dankt de naam aan Foppe de Haan en om met zijn woorden te spreken: ‘Als kind wil je natuurlijk sporten. Soms is het bijna onmogelijk en dan helpen wij. Wij maken het onmogelijke mogelijk!’

Met de donaties kan het Foppe Fonds meer financiële ondersteuning bieden aan Friese atletiekverenigingen en aan individuele aanvragers voor de aanschaf van framerunners.

Rondom het Sneekermeer

Zaterdag 24 juni kunnen zowel wandelaars als hardlopers genieten van alles wat Sneek en het Sneekermeer te bieden heeft. Bootjes dobberend op het water, pittoreske Friese dorpjes, en het zomerse groene landschap: de Mar-athon Sneek heeft het allemaal. Wandelaars kunnen kiezen voor de Mar-athon afstand: 42,2 km. Voor zowel wandelaars als hardlopers is er ook een 21,1 km (Halve Mar-athon) en 7,5 km. Zo zit er zowel voor de getrainde als de recreatieve sporter een afstand tussen om van deze dag een unieke belevenis te maken. 

Draag je steentje bij

De inschrijving voor de Mar-athon Sneek is geopend t/m maandag 12 juni. Zowel wandelaars als hardlopers kunnen naast hun deelname ervoor kiezen om een vrijwillige donatie te doen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

Op zondag 22 september vindt, als onderdeel van de NN Dam tot Damloop, voor de jongste atleten de Mini Dam tot Damloop in Amsterdam-Noord en Zaandam plaats. TintelTuin kinderopvang heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan dit specifieke...

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit, een vooraanstaande leverancier van sportvoeding, voedingssupplementen en gezondheidsproducten, heeft zich voor drie jaar als co-sponsor verbonden aan de NN Dam tot Damloop. Op zaterdag 21 en zondag 22 september nemen meer dan 65.000...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!