Simon Debognies en Diane van Es winnen Groet uit Schoorl Run

door 13 feb, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Simon Debognies winnaar Groet uit Schoorl Run 2023

Bijna 9.500 hardlopers kwamen vandaag in actie tijdens de 43e editie van de Groet uit Schoorl Run. Het Nederlands kampioenschap 10 km stond voor de 12e keer op het programma in Schoorl. Bij de vrouwen won Diane van Es in een waanzinnige tijd, 30.29. Hiermee scherpte zij het Nederlands record (uit 2004) aan en is daarmee gekwalificeerd voor het WK en de Olympische Spelen. De winst ging bij de mannen naar Khalid Choukoud. Met een tijd van 28.34 schreef hij het Nederlands kampioenschap 10 km, voor de derde keer, op zijn naam. Overall werd de 10 km wedstrijd, met een parcoursrecord, door de Belg Simon Debognies gewonnen in een tijd van 27.48.

Khalid Choukoud winnaar NK Groet uit Schoorl Run 2023

Het snelle en bosrijke parcours van de Groet uit Schoorl Run is erg geliefd onder de Nederlandse atleten. Voor de heren klonk om exact 14.30 uur het startschot, de vrouwen volgden 5 minuten later. De Belg Simon Debognies liep al snel solo op kop en heeft de wedstrijd tot aan de finish alleen uitgelopen. Zijn goede vorm resulteerde in een verbetering van het parcoursrecord met 19 seconden. Achter Simon werd de strijd om het Nederlands kampioenschap uitgevochten. Waar Noah Schutte lang voorop liep, werd hij later ingehaald door Khalid Choukoud, Bas van Hooren en Frank Futselaar.

Diane van Es winnares Groet uit Schoorl Run 2023

Dames

De dameswedstrijd werd vandaag vroeg beslist. Diane van Es liep zeer sterk weg van Silke Jongman en Jacelyn Gruppen. Van Es bouwde haar voorsprong steeds verder uit. Met een Nederlands record én parcoursrecord kwam zij als eerste over de finish in 30.29. Diane van Es na de finish: “Ja deze overwinning is echt waanzinnig, ik wist dat ik goed in vorm was, maar dit had ik echt nooit verwacht. Ik had ingezet op de winst, maar dat dit erbij komt is echt fantastisch.” Jongman werd tweede in 32.28 en Jacelyn Gruppen in 32.58.

21,1 km en 30 km

Eerder op de dag vonden de 21,1 en 30 km plaats. De 21,1 km werd gewonnen door Kidane Keleta Gebremariam in 1.07.37. Stefan van den Broek eindigde na in 1.10.02 en Ambroise Uwiragiye werd derde in 1.11.04. De 30 km werd gewonnen door Roy Hoornweg in 1.34.28, op de tweede plaats eindige Wynfrith Meijwes in 1.46.32 en Roelof Oostra finishte als derde in 1.49.01.

Opbrengst goede doel

Ook dit jaar was het Staatsbosbeheer aan het evenement gekoppeld. Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen met als resultaat een totale opbrengst van € 8.025,26. Deze opbrengst komt rechtstreeks ten goede aan de Schoorlse Duinen.

Editie 2024

Met bijna 9.500 nationale en internationale lopers is de Groet uit Schoorl Run ieder jaar een geliefd evenement. Er zijn niet veel plekken in Nederland met een mooier parcours dan in het schitterende duingebied van Schoorl. Organisator Le Champion kijkt terug op een zeer geslaagde editie. Volgend jaar vindt de Groet uit Schoorl Run plaats op zondag 11 februari 2024. Tijdens deze editie zal ook het NK 10 km weer plaatsvinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!