Simon Debognies en Diane van Es winnen Groet uit Schoorl Run

door 13 feb, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Simon Debognies winnaar Groet uit Schoorl Run 2023

Bijna 9.500 hardlopers kwamen vandaag in actie tijdens de 43e editie van de Groet uit Schoorl Run. Het Nederlands kampioenschap 10 km stond voor de 12e keer op het programma in Schoorl. Bij de vrouwen won Diane van Es in een waanzinnige tijd, 30.29. Hiermee scherpte zij het Nederlands record (uit 2004) aan en is daarmee gekwalificeerd voor het WK en de Olympische Spelen. De winst ging bij de mannen naar Khalid Choukoud. Met een tijd van 28.34 schreef hij het Nederlands kampioenschap 10 km, voor de derde keer, op zijn naam. Overall werd de 10 km wedstrijd, met een parcoursrecord, door de Belg Simon Debognies gewonnen in een tijd van 27.48.

Khalid Choukoud winnaar NK Groet uit Schoorl Run 2023

Het snelle en bosrijke parcours van de Groet uit Schoorl Run is erg geliefd onder de Nederlandse atleten. Voor de heren klonk om exact 14.30 uur het startschot, de vrouwen volgden 5 minuten later. De Belg Simon Debognies liep al snel solo op kop en heeft de wedstrijd tot aan de finish alleen uitgelopen. Zijn goede vorm resulteerde in een verbetering van het parcoursrecord met 19 seconden. Achter Simon werd de strijd om het Nederlands kampioenschap uitgevochten. Waar Noah Schutte lang voorop liep, werd hij later ingehaald door Khalid Choukoud, Bas van Hooren en Frank Futselaar.

Diane van Es winnares Groet uit Schoorl Run 2023

Dames

De dameswedstrijd werd vandaag vroeg beslist. Diane van Es liep zeer sterk weg van Silke Jongman en Jacelyn Gruppen. Van Es bouwde haar voorsprong steeds verder uit. Met een Nederlands record én parcoursrecord kwam zij als eerste over de finish in 30.29. Diane van Es na de finish: “Ja deze overwinning is echt waanzinnig, ik wist dat ik goed in vorm was, maar dit had ik echt nooit verwacht. Ik had ingezet op de winst, maar dat dit erbij komt is echt fantastisch.” Jongman werd tweede in 32.28 en Jacelyn Gruppen in 32.58.

21,1 km en 30 km

Eerder op de dag vonden de 21,1 en 30 km plaats. De 21,1 km werd gewonnen door Kidane Keleta Gebremariam in 1.07.37. Stefan van den Broek eindigde na in 1.10.02 en Ambroise Uwiragiye werd derde in 1.11.04. De 30 km werd gewonnen door Roy Hoornweg in 1.34.28, op de tweede plaats eindige Wynfrith Meijwes in 1.46.32 en Roelof Oostra finishte als derde in 1.49.01.

Opbrengst goede doel

Ook dit jaar was het Staatsbosbeheer aan het evenement gekoppeld. Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen met als resultaat een totale opbrengst van € 8.025,26. Deze opbrengst komt rechtstreeks ten goede aan de Schoorlse Duinen.

Editie 2024

Met bijna 9.500 nationale en internationale lopers is de Groet uit Schoorl Run ieder jaar een geliefd evenement. Er zijn niet veel plekken in Nederland met een mooier parcours dan in het schitterende duingebied van Schoorl. Organisator Le Champion kijkt terug op een zeer geslaagde editie. Volgend jaar vindt de Groet uit Schoorl Run plaats op zondag 11 februari 2024. Tijdens deze editie zal ook het NK 10 km weer plaatsvinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest