Attractief deelnemersveld CPC Loop Den Haag

door 14 feb, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Oplopers tijdens CPC Loop Den Haag

De 47ste NN CPC Loop Den Haag brengt op zondag 12 maart traditioneel een sterk en attractief deelnemersveld aan de start, met Nederlandse én internationale toppers. Bij de mannen zijn de voor Bahrein uitkomende Abraham Cheroben (pr 58.40), vorig jaar tweede, en de Keniaan Bedan Karoki (58.42) de favorieten voor de zege op de halve marathon. Bij de vrouwen kijkt iedereen onder meer uit naar het optreden van Nienke Brinkman.

Tal van prominente Nederlandse atleten benutten de NN CPC Loop Den Haag als test voor een voorjaarsmarathon. Khalid Choukoud, die dit jaar ook aan het evenement is verbonden als Haagse ambassadeur voor de breedtesport, strijdt met onder anderen Björn Koreman, Stan Niesten en Roy Hoornweg om de titel ‘beste Nederlander’. Maar er staan ook talenten aan de start die kunnen verrassen. Het wordt hoe dan ook een spannende wedstrijd bij de mannen.

De Keniaanse Pauline Esikon is met een pr van 1.07.15 op papier de snelste vrouw. Landgenotes Caroline Chepkemoi (1.09.13) en Sylvia Mmboga Medugu (1.11.14) zijn voornaamste concurrentes.

Nienke Brinkman

Nienke Brinkman is de meest opvallende naam bij de Nederlandse elite. Ze start in Den Haag ter voorbereiding op de Boston Marathon van maandag 17 april. Brinkman stuntte vorig jaar op drie fronten. Ze liep tijdens de NN Marathon Rotterdam een nationaal record, greep tijdens de EK atletiek in München brons en triomfeerde in de Golden Trail World Series, het prestigieuze internationale trailcircuit. Na haar succes op de halve marathon in Egmond is de verwachting dat ze zich zal mengen in de strijd om een podiumplek. 

De NN CPC Loop Den Haag staat bekend om zijn snelle parcours. De beste tijd ooit gelopen in de hofstad staat op naam van Samuel Wanjiru. De Keniaan finishte in 2007 in 58.33, destijds een wereldrecord. Bij de vrouwen heeft Lornah Kiplagat het parcoursrecord op haar naam: 1.06.50 in 2000.

De 10 mannelijke deelnemers met de snelste tijden achter hun naam:

  1. Abraham Cheroben (BRN) 58.40
  2. Bedan Karoki (KEN) 58.42
  3. Moses Koech (KEN) 1.00.00
  4. Ben Connor (GBR) 1.00.55
  5. Albert Rop (BRN) 1.01.21
  6. Khalid Choukoud (NED) 1.01.53
  7. Lawi Kosgei (KEN) 1.02.12
  8. Björn Koreman (NED) 1.02.45
  9. Oscar Niyonzima (BUR) 1.03.10
  10. Stan Niesten (NED) 1.03.35

De top 3 bij de vrouwen:

1.     Pauline Esikon (KEN) 1.07.15

2.     Caroline Chepkemoi (KEN) 1.09.13

3.     Sylvia Mmboga Medugu (KEN)  1.10.42 

NN CPC Loop Den Haag

De NN CPC Loop Den Haag is het grootste loopfeest van de hofstad en trekt jaarlijks in een ongekend sfeervolle ambiance meer dan 30.000 deelnemers. Het is behalve een topsportevenement een gezellig en sportief ‘uitje’ voor de hele familie. Met afstanden van 5 km tot en met de halve marathon staat het evenement bekend als voorjaarsklassieker.

Alle afstanden starten en finishen 12 maart op het Malieveld. De parcoursen lopen door de sfeervolle straten van Den Haag met veel publiek. Het hoofdonderdeel, de NN Halve Marathon, loopt van de stad richting de iconische Pier in Scheveningen om vervolgens weer in de stad te finishen. 

Programma

De 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag begint op zondag 12 maart om 9.15 uur met het startschot voor de NN CPC4ALL van 1 km. Hierna volgen de gro-up Jeugdlopen van 1 km en 2,5 km. Verder staan de On Running 5 km Loop, 10 km Loop en NN Halve Marathon op het programma. Het is nog mogelijk om in te schrijven voor alle onderdelen. 

Daarnaast kan er worden deelgenomen aan de City Pier Night Walk op vrijdag 10 maart. 

Inschrijven is mogelijk via www.nncpcloopdenhaag.nl/inschrijven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!