HOKA’s populaire hardloopschoen Clifton keert terug in nieuwe variant

door 15 feb, 2023Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024
HOKA Clifton 9

HOKA®, onderdeel van Deckers Brands, brengt de nieuwe Clifton 9 op de markt, vanaf vandaag verkrijgbaar op HOKA.com en bij geselecteerde HOKA-winkels wereldwijd. De nummer negen in de reeks van de bekroonde Clifton-schoenen vormt een omvangrijke herziening van HOKA’s geliefde dagelijkse trainingsschoen. Hiermee wil HOKA alle soorten hardlopers en fans de mogelijkheid geven om hun dagelijkse runs nog fijner, sneller en langer te maken.

De nieuwe Clifton 9 is vier gram aan gewicht kwijtgeraakt en gaat verder dan de verwachtingen door het gedeelte onder de voet 3mm hoger te maken, om zo het legendarisch lichte en zachte gevoel van de schoen nog verder te brengen. Deze vernieuwde ervaring is gebaseerd een geheel nieuw en responsief middenzoolschuim en een verbeterd ontwerp van de buitenzool. Door overlays en gebruik van smeltlijm achterwege te laten, kon HOKA het gestripte bovenwerk vormgeven met een dikkere hiel, een reflecterend hielpaneel en een gestroomlijnde tong.

Ervaar nog meer plezier tijdens je run

De Clifton 9 is ontworpen voor nieuwkomers op hardloopgebied, maar ook voor doorgewinterde renners die willen genieten van het kilometervreten. De schoen biedt de bekende early-stage Meta-rocker van het merk, waarbij de overgangszone van de rocker dichterbij de hiel zit voor een meer vloeiende beweging, die zorgt voor een soepel begin van de loopcyclus. Het nieuwe EVA-middenzoolschuim is daarnaast niet alleen licht, maar ook erg responsief. De fijne tong die aan zowel de basis als de zijkanten is vastgemaakt aan de schoen, vormt het middelpunt van een vernieuwd bovenwerk met gerecycled mesh-materiaal in een lichter jasje.

Colin Ingram, Senior Director of Product bij HOKA: “De Clifton is niet alleen een van onze populairste producten, maar vormt ook de kern van een manier om hardlopen leuker en toegankelijker te maken. We denken dat trouwe fans én nieuwkomers in de sport die evenwichtige, soepele looppas in de Clifton 9 zullen aantreffen die zo kenmerkend is voor een Clifton-schoen, maar ook verrast zullen zijn door hoe licht en responsief onze nieuwste versie is.

De beste combinatie voor elke hardloper

De innovatieve dagelijkse trainingsschoen Clifton 9 levert de perfecte combinatie van zachtheid en licht gewicht, met een drop van 5 mm afkomstig van een zoolhoogte van 29 mm in de hiel tot 24 mm aan de neus voor damesmodellen, met respectievelijk 32 mm en 27 mm voor herenmodellen. De Clifton 9 weegt ongeveer 200 gram voor een damesmaat 7 en ongeveer 250 gram voor een herenmaat 9, en is ontworpen om elke hardloper naar ongeëvenaarde hoogten te tillen.

De Clifton 9 is vanaf nu te koop op HOKA.com en bij erkende HOKA dealers wereldwijd voor een adviesprijs van €150.

Tags: HOKA

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Als je sport is een sportbeha essentieel voor optimale ondersteuning. De nieuwe Swift II Bra van Dare2b biedt die ondersteuning en geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid dankzij het ultieme draagcomfort. De Swift II Bra is extreem licht en...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!