Recordaantal deelnemers bij sfeervolle 21e editie Nacht van Groningen

door 20 feb, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Nacht van Groningen

2500 enthousiaste hardlopers genoten op zaterdag 18 februari van een sfeervolle Nacht van Groningen. De 21e editie van deze Groningse hardloopwedstrijd bestond uit vier traditionele wedstrijdonderdelen: De Halve Marathon, 10 Engelse Mijl, 10 KM en 5 KM. 

De start- en finishlocatie waren op een gezellig aangeklede Ossenmarkt, waar om 20.00 het loopfeest losbarstte met de start van de Halve Marathon en 10 Engelse Mijl. Het vernieuwde programma zorgde voor een leuke sfeer op en rondom het parcours. Met lichtattributen, enthousiaste lopers en toeschouwers en muziek waren alle ingrediënten aanwezig voor een prachtig loopfeest.

Winnaars

Naast gezelligheid en plezier werd er uiteraard ook gestreden om de felbegeerde winst van de Nacht van Groningen. De Halve Marathon werd deze 21e editie gewonnen door Tom Hendrikse bij de mannen en Silke Jonkman bij de vrouwen. Hendrikse kwam na 1 uur 7 minuten en 14 seconden over de finish. Jonkman finishte met een tijd van 01:15:52. Bij de 10 Engelse Mijl ging Harald Kiewiet-Timmer er met de eretitel vandoor bij de mannen met een tijd van 00:56:49. De snelste vrouw op dit onderdeel was Sanne Heidinga met een tijd van 01:08:57.

Vanaf 20.15 werd er gestreden om de winst bij de 10 KM. Na 32 minuten en 28 seconden kwam Mads Meijer als snelste man over de finish. De snelste vrouw bij de 10 KM was Jolien de Waard met een tijd van 00:36:45. Tot slot werd de 5 KM gelopen. Daar ging Wu Ping Kuiper er met de eerste plaats vandoor bij de mannen na 16 minuten en 16 seconden. De snelste vrouw bij de 5 KM was Jasmijn Sibma met een tijd van 00:18:40.

De organisatie kijkt terug op een prachtige editie met een recordaantal deelnemers. Het was een sfeervolle avond hardlopen met gezelligheid en mooie sportieve prestaties.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest