Speciaal hardloopprogramma InScience rondom Stevensloop

door 24 feb, 2023Hardlooptips0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Alfa Laval Stevensloop en wetenschapsfilmfestival InScience slaan de handen ineen met een hardloopprogramma op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart. Op vrijdagavond draait de film Kipchoge: The Last Milestone. Op zaterdagavond lopen de deelnemers aan de Stevens Stadscross dwars door de Amazing Discoveries Stage van InScience op de Mariënburg.

Eliud Kipchoge

Stevenslopers met korting naar Kipchoge: The Last Mile Stone

Alle hardlopers die meedoen aan de Stevens Stadscross en Alfa Laval Stevensloop krijgen vijf euro korting op het ticket voor de film. Kipchoge: The Last Milestone laat het verhaal zien van olympisch kampioen marathon Eliud Kipchoge, die een marathon wil lopen in minder dan twee uur. In de documentaire wordt Kipchoge gevolgd tijdens zijn voorbereidingen op deze bovenmenselijke prestatie en wordt uitgelegd hoe grensverleggende wetenschap hem hierbij helpt.

Na de vertoning gaan inspanningsfysioloog Thijs Eijsvogels (Radboudumc) en een topatleet in gesprek over de limieten van het menselijk lichaam.

Dome blikvanger bij Stevens Stadscross

De Amazing Discoveries Stage van InScience is dit jaar één van de blikvangers op het parcours van de Stevens Stadscross. De stadscross gaat dwars door de binnenstad van Nijmegen en door verschillende bekende Nijmeegse gebouwen. Nieuw dit jaar is de passage door de speciale dome van InScience. In deze grote koepeltent op de Mariënburg speelt een bijzondere korte film om de lopers een steuntje in de rug te geven. De stadscrossers gaan ook door een fraai verlichte Stevenskerk en door het Museum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei.

Onderzoek Radboudumc naar ontwikkeling van hart- en vaatziekten bij duursporters

Deelnemers aan de halve marathon van de Alfa Laval Stevensloop tussen de 40 en 69 jaar kunnen meedoen aan het onderzoek van het Radboudumc. De afdeling Fysiologie onderzoekt of signaalstoffen van het hart die vrijkomen tijdens inspanning gebruikt kunnen worden om hart- en vaatziekten vroegtijdig op te sporen. Met de resultaten kan de screening van sporters op hart- en vaatziekten verbeterd worden. Bovendien krijgen alle deelnemers aan het onderzoek een gratis kaartje voor een programma naar keuze van InScience. Meer informatie over het onderzoek en een aanmeldformulier is te vinden op: www.radboudumc.nl/TREAT

Inschrijven en tickets

Inschrijven voor de Stevens Stadscross en Alfa Laval Stevensloop is mogelijk via www.alfalavalstevensloop.nl. De ticketverkoop voor de film Kipchoge: The Last Milestone start op donderdag 2 maart. Voor meer informatie over InScience en het festivalprogramma, kijk op www.insciencefestival.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

De beste bescherming tegen hardloopblessures: 5 tips.

De beste bescherming tegen hardloopblessures: 5 tips.

Vijf professionele Brooks atleten geven tips voor alle niveaus  Hardlopen, een eenvoudige maar effectieve vorm van beweging, is door miljoenen mensen omarmd als een manier om fysiek fit en mentaal gezond te blijven. Hoewel hardlopen veel voordelen...

Hardlopen doe je met je koppie

Hardlopen doe je met je koppie

Le Champion lanceert campagne om sporters en toeschouwers bekender te maken met hyperthermie Sportorganisatie Le Champion gaat zich nog actiever inzetten om hyperthermie, een te hoge lichaamstemperatuur tijdens het sporten, bij hardlopers te...

Hoe bevorder je herstel na een training?

Hoe bevorder je herstel na een training?

Hoe goed je voor je lichaam zorgt buiten het hardlopen, is net zo belangrijk als de kilometers die je aflegt. Te weinig rust vergroot het risico op blessures en overtraining. Je lichaam heeft namelijk de tijd nodig om te herstellen. Op de volgende...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!