Nieuwe stadsloop: Dwars Door Groningen, inschrijving is geopend

door 25 feb, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Dwars door Groningen

Dwars door Groningen! Een nieuwe stadsloop in Groningen. Na drie jaar wordt er op de 2e zondaq van juni weer hardgelopen in het centrum van Groningen. Als opvolger van de bekende Ladiesrun wordt Dwars door Groningen georganiseerd. Op 11 juni 2023 starten de deelnemers aan deze nieuwe stadsloop over 2.5, 5 of 10 km op de Vismarkt en finishen op een feestelijke Grote Markt. De inschrijving voor dit evenement is vandaag officieel geopend.

Het is de eerste editie van Dwars door Groningen. Voorheen werd op dit moment van de kalender de Ladiesrun georganiseerd. Na 3 jaar afwezigheid komt er een loopevent terug waaraan eenieder kan deelnemen en zich uitdagen op een geheel nieuw parcours. “Naast 4 Mijl van Groningen is onze stad groot genoeg voor een stadsloop van dit kaliber. Een parcours over één ronde langs iconische plekken als De Hoge der A, het Noorderplantsoen, het Broerplein en het Martini Kerkhof. Deels bekend door onze andere lopen maar aangevuld en ingepast in een geheel nieuw en vooral bijzonder parcours. Het parcours doet de naam echt eer aan.” Legt Johan Meijer van organisator Golazo Noord-Nederland uit. 

Loopfeest

Meijer benadrukt dat het naast een echte wedstrijdloop ook een belevingsloop is. Voor velen staat er zo voor de zomer een mooie uitdaging op de kalender. “Hardlopen door de binnenstad, aangemoedigd door vele toeschouwers is een ervaring die iedereen zou moeten meemaken.” 

Deelnemers kunnen kiezen uit een 10 of een 5 km en voor de kids tot 12 jaar is er een speciale kidsrun. “Het zijn toegankelijke afstanden voor zowel de getrainde als de beginnende loper. De route is bijzonder en sfeervol en op de finish worden de deelnemers onthaalt met muziek en is in samenwerking met de horecaondernemers van de Grote Markt een gezellig terras ingericht waar na de loop kan worden nagezeten.” 

Inschrijven

De inschrijving voor de eerste editie van de Dwars door Groningen is nu geopend. De eerste 100 deelnemers krijgen een gratis Running Shirt t.w.v. €25,-. Inschrijven kan via: www.dwarsdoorgroningen.nl.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Femke Bol naar FBK Games 2024

Femke Bol naar FBK Games 2024

Femke Bol komt zondag 7 juli naar de FBK Games in Hengelo. De 24-jarige Amersfoortse loopt minder dan vier weken voor het begin van de Olympische Spelen in Parijs dus nog één keer in eigen land, in het Fanny Blankers-Koenstadion. Bol loopt er de...

Inschrijving Maastrichts Mooiste geopend

Inschrijving Maastrichts Mooiste geopend

Vanaf vandaag kunnen alle hardlopers zich inschrijven voor de 19e editie van Maastrichts Mooiste. Afgelopen jaar trotseerden de deelnemers bochtencombinatie Slavante tijdens de 10 km en ontdekten zij de binnenstad tijdens de 5 km. Op zondag 9 juni...

Mike Foppen blikvanger bij Seven Hills Record Run

Mike Foppen blikvanger bij Seven Hills Record Run

Mike Foppen en Jasmijn Lau zijn de bekendste deelnemers aan de Seven Hills Record Run op zaterdag 20 april. Bij deze race over 5 kilometer op een snel parcours in het Goffertpark gaan ze op jacht naar nieuwe persoonlijke en nationale records....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest