Overwin elke trail met de nieuwe Brooks Catamount 2 en de High Point collectie

door 27 feb, 2023Kleding, Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Brooks Catamount 2 en de High Point collectie

Brooks Running, expert in prestatiegericht hardlopen, introduceert zijn allereerste complete trailcollectie. De schijnwerpers zijn gericht op de Brooks Catamount 2, een technische trailschoen die is ontworpen voor lopers die nieuwe snelheden nastreven. De Catamount 2 heeft een geïntegreerde SkyVault-voortstuwingsplaat die heuvelop lopen eenvoudiger maakt. En bij een technische schoen hoort een technische outfit: de High Point-collectie. De collectie bestaat uit kleding die speciaal is ontworpen met de behoeften van traillopers in gedachten: bescherming, opbergruimte en bewegingsvrijheid. Trail-liefhebbers kunnen met plezier en zonder afleiding lopen in de jasjes, shorts en sokken uit de Brooks High Point-collectie. Met deze collectie zijn lopers volledig uitgerust om hun grenzen te verleggen.

De Catamount 2

De Brooks Catamount 2 is de perfecte schoen voor traillopers die het tempo willen verhogen en nieuwe hoogtes willen bereiken op onverharde routes. De unieke vorm van de schoen zorgt voor flexibiliteit op technisch terrein, maar ook voor stabiliteit en comfort op afdalingen. De nieuwe SkyVault-voortstuwingsplaat is geïntegreerd in de zool om traillopers te helpen efficiënt heuvelop te lopen en tegelijkertijd als rotsschild te fungeren. Wanneer een loper op de plaat stapt en zich in de pas afzet, buigt de plaat en klikt vervolgens terug op zijn plaats. Dit zorgt heuvelop voor extra voortstuwing en ondersteuning.

De DNA FLASH-zool, gemaakt van met stikstof geïnjecteerd materiaal, biedt responsiviteit en adaptieve demping voor een snelle pas op elk terrein. De zool van TrailTrack-rubber biedt grip op zowel natte als droge oppervlakken, en de afvoerspleten zorgen ervoor dat water de schoen snel verlaat, zodat de voeten sneller drogen. Dat betekent dat lopers elke onverharde uitdaging met vertrouwen kunnen aangaan. Het bovenwerk van airmesh beschikt over een hydrofobe buitenlaag en een zachte binnenlaag die is gemaakt van 100% gerecyclede polyestervezels. De tong en inzetrand zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester. Om ons steentje bij te dragen aan de wereld waarop we lopen, bestaat het nieuwe model van de Catamount voor 16% uit gerecyclede materialen. Dat is het equivalent van 8 plastic flessen.

Mannen

Vrouwen

Van top tot teen gehuld in een technische trailoutfit

Samen met de Catamount 2 voor heren en dames introduceert Brooks een volledige lijn trailkleding: de High Point-collectie. Deze collectie is ontworpen met de weersinvloeden in gedachten en elk detail is erop gericht om te voldoen aan de behoeften van traillopers. De kleding is behandeld met duurzaam waterafweermiddel (DWR) en is vervaardigd om licht en uitzonderlijk ademend te blijven, zelfs tijdens zware tochten. Brooks combineert een diepgaand inzicht van biomechanica met uitgebreide trailervaring om erachter te komen wat traillopers nodig hebben: bescherming, mobiliteit en opbergruimte. De collectie bestaat uit de volgende items:

Het High Point waterdichte jack: waterdichte bescherming met 14k/14k-classificatie, een waterdichte constructie van 2,5 liter met getapete naden en een waterdichte ritssluiting, en een uitstekend ademend vermogen met een RET-waarde van 7.

De High Point 3″ 2-1 hardloopshorts voor dames en de High Point 7″ 2-1 hardloopshorts voor heren: Het met DWR behandeld voorpaneel van ripstop-stof biedt weerstand tegen water en scheuren op overwoekerde paden, terwijl een opgeloste garenfabricage de rest van de  buitenkant superlicht houdt. Beide shorts zijn voorzien van slimme opbergmogelijkheden om pasjes en sleutels onderweg veilig op te bergen. De High Point-shorts voor dames is gemaakt van 25% gerecycled materiaal, het equivalent van 2 plastic flessen. De High Point-shorts voor heren is gemaakt van 51% gerecycled materiaal, het equivalent van 6 plastic flessen. De High Point Crew- en de High Point Quarter-sokken bieden comfort op de zwaarste trailpaden. Het antislijtgaren in zones met hoge wrijving maakt de sokken duurzaam, terwijl versteviging in de neus de gevoelige zones van de voet beschermt. De mix van merinowol voert zweet af en houdt geurtjes tegen, terwijl de mesh voor ventilatie zorgt.

De Brooks Catamount 2 en de High Point-collectie zijn vanaf 1 maart 2023 verkrijgbaar bij geselecteerde winkels zoals Bol.com en RunningDirect.nl en op www.brooksrunning.nl.

Tags: Brooks

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

De splinternieuwe Mizuno NEO VISTA is gemaakt voor swift running. Dat is hardlopen met een soepele, moeiteloze tred voor extra snelheid. De hardloopschoen is ontworpen als een dagelijkse supertrainer op basis van Mizuno’s nieuwste technologieën...

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Als je sport is een sportbeha essentieel voor optimale ondersteuning. De nieuwe Swift II Bra van Dare2b biedt die ondersteuning en geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid dankzij het ultieme draagcomfort. De Swift II Bra is extreem licht en...

Je meest energieke run dankzij ASICS SUPERBLAST 2

Je meest energieke run dankzij ASICS SUPERBLAST 2

ASICS lanceert de SUPERBLAST™ 2 schoen, de nieuwste toevoeging aan de categorie bouncy, energieke performance hardloopschoenen van het merk. De nieuwste release van de super trainer serie bevat nu een responsieve en comfortabele FF TURBO™...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!