Iedereen kan nu meedoen aan de Alkmaar City Run by night

door 2 mrt, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Bewegen is belangrijk voor iedereen, dat vinden de cliënten van De Waerden uit Alkmaar ook. Sportorganisatie Le Champion voegt daarom een speciaal onderdeel toe aan het programma, de Heroes Run. Tijdens de Alkmaar City Run by night vindt de Heroes Run plaats op woensdagavond 17 mei en is bedoeld voor iedereen met een beperking of chronische aandoening. Het maakt niet uit of je in een rolstoel zit, met een prothese loopt, slechtziend bent, psychologische uitdagingen hebt of iets heel anders. Iedereen is welkom!

Le Champion voegt ‘Heroes Run’ toe aan programma

De Alkmaar City Run by night staat bekend om de gezelligheid in de stad. Samen met vrienden, collega’s of familie 5 of 10 km hardlopen door de binnenstad van Alkmaar en na afloop dansen tijdens Swinging Night. Het evenement trekt jaarlijks 10.000 hardlopers naar de kaasstad. Het parcours van de Heroes Run gaat deels over het officiële parcours van de Alkmaar City Run by night. Je loopt een ronde van 800 meter door het centrum van Alkmaar waar de bewoners en supporters je aanmoedigen tot de finish. Wil je liever niet alleen lopen? Neem dan je buddy/begeleider mee naar het evenement en loop samen de Heroes Run.

In samenwerking met De Waerden uit Alkmaar is de Heroes Run tot stand gekomen. Al een aantal jaar doen collega’s van De Waerden mee met de Alkmaar City Run by night. Eefje van de Brug over de Alkmaar City Run by night‘Wij vinden het heel belangrijk dat we nu kunnen deelnemen met onze collega’s én cliënten. Er zijn bij ons genoeg cliënten die graag sportief bezig zijn, dat zij nu ook kunnen meedoen is fantastisch!

Om 20.00 uur klinkt het startschot voor de Heroes Run vanaf de Bagijnenstraat, nabij het Kerkplein in Alkmaar. Na de start loop je via de Geest naar het Clarissenbolwerk langs de Kennemersingel. Door richting de Vrouwenstraat en het Ritsevoort, waar je vervolgens via de Oudegracht terugkomt bij de finish op het Kerkplein. Bij de finish ontvang je uiteraard een medaille voor jouw geleverde prestatie!

Inschrijven
Inmiddels is al meer dan 60% van de startbewijzen verkocht voor dit Run & Swing evenement. De inschrijving is nog geopend t/m woensdag 3 mei of wanneer de deelnemerslimiet van 10.000 lopers is bereikt. Inschrijven kan via alkmaarcityrun.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!