Iedereen kan nu meedoen aan de Alkmaar City Run by night

door 2 mrt, 2023Evenementen0 Reacties

SportSport

Bewegen is belangrijk voor iedereen, dat vinden de cliënten van De Waerden uit Alkmaar ook. Sportorganisatie Le Champion voegt daarom een speciaal onderdeel toe aan het programma, de Heroes Run. Tijdens de Alkmaar City Run by night vindt de Heroes Run plaats op woensdagavond 17 mei en is bedoeld voor iedereen met een beperking of chronische aandoening. Het maakt niet uit of je in een rolstoel zit, met een prothese loopt, slechtziend bent, psychologische uitdagingen hebt of iets heel anders. Iedereen is welkom!

Le Champion voegt ‘Heroes Run’ toe aan programma

De Alkmaar City Run by night staat bekend om de gezelligheid in de stad. Samen met vrienden, collega’s of familie 5 of 10 km hardlopen door de binnenstad van Alkmaar en na afloop dansen tijdens Swinging Night. Het evenement trekt jaarlijks 10.000 hardlopers naar de kaasstad. Het parcours van de Heroes Run gaat deels over het officiële parcours van de Alkmaar City Run by night. Je loopt een ronde van 800 meter door het centrum van Alkmaar waar de bewoners en supporters je aanmoedigen tot de finish. Wil je liever niet alleen lopen? Neem dan je buddy/begeleider mee naar het evenement en loop samen de Heroes Run.

In samenwerking met De Waerden uit Alkmaar is de Heroes Run tot stand gekomen. Al een aantal jaar doen collega’s van De Waerden mee met de Alkmaar City Run by night. Eefje van de Brug over de Alkmaar City Run by night‘Wij vinden het heel belangrijk dat we nu kunnen deelnemen met onze collega’s én cliënten. Er zijn bij ons genoeg cliënten die graag sportief bezig zijn, dat zij nu ook kunnen meedoen is fantastisch!

Om 20.00 uur klinkt het startschot voor de Heroes Run vanaf de Bagijnenstraat, nabij het Kerkplein in Alkmaar. Na de start loop je via de Geest naar het Clarissenbolwerk langs de Kennemersingel. Door richting de Vrouwenstraat en het Ritsevoort, waar je vervolgens via de Oudegracht terugkomt bij de finish op het Kerkplein. Bij de finish ontvang je uiteraard een medaille voor jouw geleverde prestatie!

Inschrijven
Inmiddels is al meer dan 60% van de startbewijzen verkocht voor dit Run & Swing evenement. De inschrijving is nog geopend t/m woensdag 3 mei of wanneer de deelnemerslimiet van 10.000 lopers is bereikt. Inschrijven kan via alkmaarcityrun.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Roermond City Run 2023 gaat niet door

Roermond City Run 2023 gaat niet door

De tiende editie van Roermond City Run gaat niet door. Te weinig vrijwilligers, geen evenement. Hoe hard het ook klinkt, maar het is niet anders. Het is extra cru want er zijn wel enthousiaste vrijwilligers én de inschrijvingen stromen nog binnen....

Pin It on Pinterest