Garmin voegt AMOLED-schermen toe aan nieuwe Forerunner 265 en Forerunner 965

door 7 mrt, 2023Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024
Garmin Forerunner 965

Garmin kondigde afgelopen week de Forerunner 265-serie en Forerunner 965 aan, de eerste GPS-hardloophorloges met levendige AMOLED-schermen. De lichte horloges zijn gemaakt voor elke afstand en voorzien van heldere kleurenschermen die, ongeacht de weersomstandigheden, gemakkelijk zijn af te lezen en de optie bieden om aan te blijven staan.

Er is een touchscreen toegevoegd aan het oorspronkelijke ontwerp met vijf knoppen dat snel toegang geeft tot dagelijkse gezondheidsfuncties en slimme meldingen. Met een titanium bezel maakt de Forerunner 965 een statement, terwijl hij licht van gewicht blijft. Bovendien helpen geavanceerde trainingsstatistieken en herstelinzichten atleten bij de voorbereidingen van de volgende grote race. Dit gaat niet ten koste van de batterijduur: In smartwatchmodus heeft de Forerunner 265 een batterijduur tot vijftien dagen en gaat de Forerunner 965 tot wel drieëntwintig dagen mee.

“Al twintig jaar lang helpen de Forerunner-horloges atleten van alle niveaus hun doelen te bereiken. We zijn verheugd om onze nieuwste GPS-hardloophorloges steeds weer te kunnen verbeteren – nu met AMOLED-schermen”, aldus René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement van Garmin Nederland. “Met Garmin’s hoogwaardige trainingsstatistieken, herstelinzichten en indrukwekkende batterijduur kunnen sporters met een gerust hart rennen – en uitrusten – in de wetenschap dat ze over de tools beschikken waarmee ze op hun best kunnen presteren.”

Garmin Forerunner 965

Forerunner 265 en Forerunner 965 hebben innovatieve tools die atleten helpen hun grenzen te verleggen.

  • Begin de dag goed met een Morning report voor een overzicht van je slaap, herstel en trainingsvooruitzichten, de HRV-status (hartslagvariabiliteit) en het weer (indien gekoppeld met een smartphone)1.
  • Gebruik de race-widget voor trainingstips, gepersonaliseerde dagelijkse voorgestelde trainingen en voorspellingen van de finishtijd in de volgende wedstrijd op basis van routegegevens, het weer en eerdere prestaties.
  • Bekijk dagelijks gepersonaliseerde aanbevolen trainingen die na elke hardloopsessie worden aangepast aan de prestaties en hersteltijd, terwijl ook rekening wordt gehouden met komende wedstrijden in de Garmin Connect-kalender.
  • Bepaal of het een goede dag is voor een flinke inspanning of juist om het rustig aan te doen met een trainingsfitheidscore op basis van slaapkwaliteit, herstel en trainingsbelasting.
  • Houd hartslagvariabiliteit bij tijdens het slapen, om beter inzicht te krijgen in het herstel en de algehele gezondheid.
  • Naast hardloopvermogen nu ook inzichten in Running Dynamics op de pols, zoals cadans, staplengte, grondcontacttijd en balans. Geen accessoire nodig.

De Forerunner 265 en Forerunner 965 zijn ontworpen voor hardlopers, door hardlopers. Ze zijn zo gemaakt dat atleten beter kunnen plannen, voorbereiden, presteren en verbinden.

Forerunner 265-serie

Om atleten te helpen beter, sneller en efficiënter te worden voor een wedstrijd, bevat de Forerunner 265 tools van Garmin Firstbeat Analytics voor het monitoren van prestaties als VO2 max, prestatieconditie en het trainingseffect. Atleten die trainen voor hun volgende wedstrijd profiteren van twee adaptieve trainingsplanopties. Zo kunnen zij de wedstrijdinformatie invoeren in de Garmin Connect-kalender en dagelijks voorgestelde trainingen ontvangen, of gebruikmaken van de gratis Garmin Coach-schema’s van deskundige coaches. Buiten kunnen sporters hun wedstrijddagstrategie plannen met behulp van PacePro, op hellingen afgestemde tempobegeleiding voor geselecteerde trajecten of afstanden. Hardlopen in de wetenschap dat SatIQ-technologie en multi-band de meest nauwkeurige positionering geeft, zelfs in de uitdagendste omgevingen, geeft vertrouwen.

De Forerunner 265 is ontworpen om het algehele welzijn 24/7 bij te houden. Naast een geavanceerde hartslagsensor op de pols meet de Pulse Ox-sensor2 de zuurstofsaturatie in je bloed en houdt de watch de hele dag door je Body Battery-energieniveaus in de gaten. Daarnaast beschikt het horloge over tools voor geavanceerde slaapmonitoring met slaapscore, stress-monitoring en het monitoren van de menstruatiecyclus of zwangerschap. Met de vele functies kunnen sporters slimme meldingen ontvangen, muziek downloaden van onder andere Spotify (met een premium abonnement) en die zonder telefoon beluisteren, gerust hardlopen met ongevaldetectie, -assistentie en LiveTrack en razendsnel contactloos betalen bij de kassa met Garmin Pay.

De Forerunner 265 is verkrijgbaar in twee formaten: de Forerunner 265S is 42 millimeter en heeft een batterijduur tot 24 uur in GPS-modus en tot 15 dagen in smartwatch-modus, terwijl de Forerunner 265 van 46 millimeter een batterijduur tot 20 uur heeft in GPS-modus en tot 13 dagen in smartwatch-modus.

Forerunner 965

De Forerunner 965 is gemaakt voor atleten die ernaar streven de beste te zijn. Het horloge heeft aanvullende prestatiestatistieken, ingebouwde kaarten en de mogelijkheid om meer muziek direct op het horloge op te slaan. Om overbelasting te voorkomen houden atleten met realtime inzichten hun uithoudingsvermogen en inspanningsniveaus bij, terwijl ClimbPro realtime informatie toont over huidige en aankomende beklimmingen, inclusief hellingshoek, afstand en hoogtewinst. En of ze nu in de stad over straat hardlopen of fietsen over dicht begroeide paden, met de geïntegreerde kleurenkaarten blijven atleten op koers en kunnen zij ver komen.

Met een lichtgewicht titanium bezel, een behuizing van 47 mm en Garmin’s grootste AMOLED-display van 1,4 inch, heeft de Forerunner 965 een batterijduur tot 31 uur in GPS-modus en tot 23 dagen in smartwatch-modus.

Vanaf eind maart is de Forerunner 965 verkrijgbaar voor € 649,99. De Forerunner 265 is nu beschikbaar voor € 499,99.


1 Zie Garmin.com/ataccuracy.

2 Dit is geen medisch hulpmiddel en niet bedoeld voor gebruik bij de diagnose of monitoring van een medische aandoening; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen beschikbaar.

Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!