Lieke Klaver bij FBK Games van start op de 200 meter

door 8 mrt, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Lieke Klaver tijdens FBK Games
Foto: FBK Games

Lieke Klaver komt zondag 4 juni naar de 42e editie van de FBK Games in Hengelo en gaat daar van start op haar oude liefde, de 200m. Klaver won afgelopen weekend bij de EK Indoor in Istanboel een zilveren medaille op de 400 meter, net achter Femke Bol. Het was Klavers eerste individuele medaille op een internationaal seniorentoernooi. Samen met Bol pakte ze in de Turkse stad met het 4×400 meter-team ook nog de gouden medaille in een nieuw Nederlands record.

De progressie die de 23-jarige Klaver het laatste jaar maakt is indrukwekkend. Zo liep ze zowel vorig jaar outdoor als deze winter indoor op de 400m bijna een seconde sneller dan het seizoen ervoor. Met een dik persoonlijk outdoor record in Eugene op de 400m (50.18) en twee persoonlijke indoorrecords op zowel op de 200m en 400m is Klaver bezig aan een fantastisch jaar.

Bol en Klaver zijn tevens trainingsmaatjes op Papendal onder de begeleiding van coaches Laurent Meuwly en Bram Peters en stuwen elkaar op naar supersnelle tijden die wereldwijd tot de verbeelding spreken.

Lieke Klaver: “Heerlijk om een keertje dichtbij te racen en niet zo veel te hoeven reizen. Vrienden en familie kunnen komen kijken en al mijn trainingsmaten doen mee, dat maakt het echt een feestje. Dat, samen met de Nederlandse atletiek die nu zo goed gaat, gaat zorgen voor een enorm leuke sfeer in het stadion, dat hopelijk uitverkocht gaat zijn.”

Ellen van Langen (Meeting Director): “Ik ben ontzettend blij dat Lieke naar Hengelo komt. Na haar succes op de WK in Eugene op de 400m met een 4e plek en haar zilveren medaille van afgelopen weekend bij de EK indoor zal Lieke Klaver bij de FBK Games haar opwachting maken op de 200m. Een discipline waar ze ook haar sporen al in heeft verdiend en waarop ze één van Nederlands snelste vrouwen ooit is.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!