Lieke Klaver bij FBK Games van start op de 200 meter

door 8 mrt, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Lieke Klaver tijdens FBK Games
Foto: FBK Games

Lieke Klaver komt zondag 4 juni naar de 42e editie van de FBK Games in Hengelo en gaat daar van start op haar oude liefde, de 200m. Klaver won afgelopen weekend bij de EK Indoor in Istanboel een zilveren medaille op de 400 meter, net achter Femke Bol. Het was Klavers eerste individuele medaille op een internationaal seniorentoernooi. Samen met Bol pakte ze in de Turkse stad met het 4×400 meter-team ook nog de gouden medaille in een nieuw Nederlands record.

De progressie die de 23-jarige Klaver het laatste jaar maakt is indrukwekkend. Zo liep ze zowel vorig jaar outdoor als deze winter indoor op de 400m bijna een seconde sneller dan het seizoen ervoor. Met een dik persoonlijk outdoor record in Eugene op de 400m (50.18) en twee persoonlijke indoorrecords op zowel op de 200m en 400m is Klaver bezig aan een fantastisch jaar.

Bol en Klaver zijn tevens trainingsmaatjes op Papendal onder de begeleiding van coaches Laurent Meuwly en Bram Peters en stuwen elkaar op naar supersnelle tijden die wereldwijd tot de verbeelding spreken.

Lieke Klaver: “Heerlijk om een keertje dichtbij te racen en niet zo veel te hoeven reizen. Vrienden en familie kunnen komen kijken en al mijn trainingsmaten doen mee, dat maakt het echt een feestje. Dat, samen met de Nederlandse atletiek die nu zo goed gaat, gaat zorgen voor een enorm leuke sfeer in het stadion, dat hopelijk uitverkocht gaat zijn.”

Ellen van Langen (Meeting Director): “Ik ben ontzettend blij dat Lieke naar Hengelo komt. Na haar succes op de WK in Eugene op de 400m met een 4e plek en haar zilveren medaille van afgelopen weekend bij de EK indoor zal Lieke Klaver bij de FBK Games haar opwachting maken op de 200m. Een discipline waar ze ook haar sporen al in heeft verdiend en waarop ze één van Nederlands snelste vrouwen ooit is.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest