Hilversum City Run trakteert hardlopers op vernieuwd parcours

door 9 mrt, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Hilversum City Run langs Beeld en geluid

Volgende maand staat hartje Hilversum weer in het teken van het grootste eendaagse sportfestijn van het Gooi: de Hilversum City Run. Op zondag 16 april brengt het afwisselende parcours van 5 en 10 kilometer duizenden hardlopers langs de mooiste, kenmerkendste en gezelligste plekjes van de mediastad. Naast de twee hoofdafstanden staan er ook de Bink Kids Run en Bink Family Run op het programma voor kinderen en families. Inschrijven voor de Hilversum City Run kan nog tot en met 3 april via www.hilversumcityrun.nl.

Alle afstanden gaan van start vanaf het gezellige Marktplein, in het hart van de stad en vlakbij het station. Hierna gaat het parcours van de langste afstand verder door omroepland, langs de thuisbasis van onder andere de NOS, RTL en NPO. Nadat er langs het iconische gebouw van Beeld & Geluid is gelopen, lopen alle deelnemers al snel door de omliggende Gooische wijken, met haar brede lanen en statige villa’s. Hier zorgt het glooiende parcours voor de nodige uitdaging.

Een van de hoogtepunten langs de route is Dudoks beste en beroemdste werk: het Raadhuis. Hierna maken cultuur en architectuur al snel plaats voor Hilversumse gezelligheid. Langs de bruisende pleinen geven supporters en muzikale optredens alle deelnemers een extra boost richting de finish op het Marktplein. Achteraf kunnen de sportieve prestaties worden gevierd in de gezellige binnenstad.

Business Run en Scholenkampioenschap

De Hilversum City Run biedt op zondag 16 april naast een individueel programma ook een speciale Business Run voor bedrijventeams. Tientallen businessteams van bedrijven uit de regio én ver daarbuiten staan jaarlijks aan de start van de 5 en 10 km. De spanning voor de start en de kilometers over het parcours zullen banden versterken en grenzen doen verleggen. Na de run kan de sportieve dag samen worden afgesloten op het speciaal ingerichte Businessplein.

Ook de allerkleinste hardlopers kunnen in teamverband meedoen aan de Hilversum City Run. Speciaal tijdens de Bink Kids Run kunnen klasgenootjes samen de strijd aangaan tijdens het Scholenkampioenschap.

Inschrijven

Inschrijven voor de Hilversum City Run is nog mogelijk tot en met maandag 3 april via www.hilversumcityrun.nl. Inmiddels hebben zich al ruim 2.300 hardlopers verzekerd van een startbewijs. Er is geen na-inschrijving voor de twee hoofdafstanden op de dag van het evenement.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!