Nienke Brinkman schittert in winderige CPC Loop Den Haag

door 12 mrt, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Nienke Brinkman wint CPC Loop 2023

De 47ste NN CPC Loop Den Haag is gewonnen door de Keniaan Brian Kiptoo (1.00.53), maar de opmerkelijkste prestatie leverde Nienke Brinkman. Ze triomfeerde bij de vrouwen en liep ondanks de lastige wind de halve marathon in een persoonlijk record van 1.07.44, bijna drie minuten sneller dan ooit.

Op het erepodium werd Brinkman geflankeerd door Rosalinda Jepketer (Bahrein, 1.08.40) en de Keniaanse Pauline Esikon (1.08.47). ,,De laatste kilometer was het zwaarst. Dat was een hel,’’ sprak Brinkman na afloop. Samen met haar tempomaker voerde ze al na negen kilometer het vrouwenveld aan.

De NN CPC Loop Den Haag was nog maar de tweede halve marathon van Brinkman. Vorig jaar liep ze in Zwitserland een tijd van 1.10.43. De atlete die vorig jaar de NN Marathon Rotterdam won in een nationaal record van 2.22.51 en bovendien brons veroverde op de EK in München, bereidt zich voor op de marathon van Boston op maandag 17 april.

,,Deze race heeft duidelijk gemaakt dat ik goed op schema lig,’’ aldus Brinkman. De 29-jarige atlete heeft inmiddels een trainingsstage achter de rug van zes en een halve week op hoogte in Kenia.

Mannen

Bij de mannen schudde Brian Kiptoo in de slotfase landgenoot Moses Kiptoo (1.00.55) en Albert Rop (Bahrein, 1.01.05) van zich af. Khalid Choukoud finishte als beste Nederlander, hij werd vierde in een tijd van 1.02.55. Choukoud, dit jaar ambassadeur van de NN CPC Loop Den Haag, had de voorbije week last van een fikse verkoudheid maar was tevreden over zijn prestatie ‘op 85 procent van mijn kunnen’.  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest