Hardlopen als nooit tevoren: HOKA lanceert de Rocket X 2

door 17 mrt, 2023Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024

HOKA®, onderdeel van Deckers Brands (NYSE: DECK), lanceert met trots de gloednieuwe Rocket X 2, de meest geavanceerde hardloopschoen van het merk tot nu toe. De Rocket X 2 is gemaakt voor de meest competitieve, veeleisende runs op de weg en is speciaal ontworpen aan de hand van feedback en inzichten van HOKA’s elite-hardlopers en triatleten. De Rocket X 2 is tot leven gebracht met gewaagde nieuwe vormen en materiaalsamenstellingen om echte hardlopers het beste van het beste te bieden. 

HOKA slaat een nieuwe weg in

De Rocket X 2 is ontworpen voor gevorderde lange afstand-lopers. HOKA is de afgelopen jaren bezig geweest met het volledig herontwerpen van deze race-favoriet. Met een hogere stack en een reeks aan geavanceerde innovaties is zo een hardloopschoen gemaakt die de absolute beste in zijn klasse is binnen de extreem concurrerende markt.

De Rocket X 2 bevat een PEBA-middenzool met dubbele dichtheid en een lepelvormige koolstofvezelplaat met een early-stage MetaRocker™. De schoen is daarmee nauwkeurig vormgegeven om de afzet en de voortstuwing te verbeteren. De vernieuwde koolstofplaat is genesteld tussen het gloednieuwe, ultra-responsieve PEBA-schuim, wat tijdens het testen zorgde voor een betere prestatie op het niveau van veerkracht dan het schuim dat gebruikt is bij eerdere HOKA-modellen. De tweedelige tussenzoolconstructie van ProFlyX™ combineert een zachte schuim-bovenlaag met een responsieve onderlaag om zo een energieke, stabiele ervaring te leveren op basis van revolutionaire producttechnologie. Op de buitenzool is rubber aangebracht op plekken waar de tractie het hoogst is, voor maximale duurzaamheid en gewichtsbesparing.

Het geheel nieuwe bovenwerk maakt gebruik van een synthetische mesh voor een lichte, ademende pasvorm die perfect om de voet sluit, met een dubbelzijdige tong en een stevige ‘kooi’ om de middenvoet heen, zodat je voet niet van zijn plaats komt tijdens het rennen. De Rocket X 2 weegt iets minder dan 200 gram voor een damesmaat 40 en iets minder dan 250 gram voor een herenmaat 44 2/3 met een stack-hoogte van 40 mm en een drop van 5 mm. De schoen draagt hiernaast het zegel van goedkeuring door World Athletics.

Sneller richting de overwinning

Colin Ingram, Vice President of Product bij HOKA, legt uit wat de Rocket X 2 voor renners betekent: “De Rocket X 2 illustreert HOKA’s toewijding en inzet om de grenzen van het hardlopen te verleggen. Deze schoen staat symbool voor onze missie om onze beste atleten en gevorderde hardlopers te voorzien van de meest hoogstaande technologie om persoonlijke én wereldwijde records na te jagen. Bij de ontwikkeling van de Rocket X 2 was ons team vooral gefocust op innovatie bij zowel het ontwerp als de constructie en het testen, om zo de best presterende hardloopschoen in de HOKA-lijn te ontwikkelen.”

De Rocket X 2 heeft al meegeholpen aan een reeks indrukwekkende resultaten voor HOKA’s elite-atleten op een verscheidenheid aan loopafstanden en zal zijn stempel blijven drukken op toekomstige wedstrijden. Onder de opmerkelijke overwinningen tot zover bevindt zich onder andere HOKA NAZ Elite-lid Futsum Zienasellassie, die de Rocket X 2 droeg en de USATF Marathon Championships won met een race van 2:11:01 in zijn debuut op deze afstand. Mede-HOKA NAZ Elite-teamgenoot en Olympiër Aliphine Tuliamuk was de hoogstgeplaatste Amerikaanse op de finishlijst bij de 2022 NYC Marathon met een tijd van 2:26:18. HOKA NAZ-teamgenoot Steph Bruce won goud op de USA 10K Road Champs en HOKA-atlete en Olympiër Hillary Bor finishte ook eerste op de USA 10-mile Road Champs. De Ierse langeafstandsloopster Caitriona Jennings veroverde hiernaast de eerste plaats op de IUA European Championships 50K.

De Rocket X 2 is vanaf vandaag verkrijgbaar op HOKA.com en bij geselecteerde HOKA-dealers zoals RunningDirect.nl voor een adviesprijs van €250,-.

Tags: HOKA

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

ASICS lanceert de GEL-KAYANO 31

ASICS lanceert de GEL-KAYANO 31

ASICS lanceert de GEL-KAYANO™ 31. Het verbeterde bovenwerk van deze laatste toevoeging aan het assortiment zorgt voor een optimaal comfortabele run. Hardlopers worden door het nieuwste model van de GEL-KAYANO™ bij elke stap ondersteund.  De...

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

De splinternieuwe Mizuno NEO VISTA is gemaakt voor swift running. Dat is hardlopen met een soepele, moeiteloze tred voor extra snelheid. De hardloopschoen is ontworpen als een dagelijkse supertrainer op basis van Mizuno’s nieuwste technologieën...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!