Podcast De Pacer: Nienke Brinkman over de CPC, powernaps en Boston

door 18 mrt, 2023Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer hebben ze het over de mooie overwinning van Nienke Brinkman van de CPC Loop.

Daags na haar overwinning bij de CPC Loop Den Haag in 1.07.44 schuift Nienke Brinkman aan. Tegenover haar: Eric Brommert, de man die haar zondag tijdens de race op de motor begeleidde. De zenuwen voor de start, haar ‘balls to the wall’- mentaliteit en de smekende ogen en uitspraak op anderhalve kilometer voor de finish (,,Ik kan niet meer!”) komen voorbij.

Verder komen we erachter wat er allemaal is veranderd in haar leven nu ze fulltime prof is. Waar ze nu staat ten opzichte van een jaar geleden, toen ze in Rotterdam het Nederlands record op de marathon verbeterde. Dat ze voor haar record vreest, met het naderende marathondebuut van Sifan Hassan. Ook vertelt ze over zalige powernaps van anderhalf uur, niet kwebbelen tijdens loopjes in Kenia, en trainingsweken van 195 kilometer.

Nog een kleine vijf weken, dan staat ze in Boston aan de start voor een nieuw marathonavontuur. En Brinkman is in vorm, ook achter de microfoon.

Veel luisterplezier!

Tags: De Pacer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Podcast De Pacer: Hunkeren naar, de laatste van Lee, een Vlaamse ode

Podcast De Pacer: De grote Marathon nabeschouwing

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer praten zij een dag na de Marathon van Rotterdam over deze dag! The day after. Zoveel verhalen,...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest