Zorg om vrijwilligerstekort: Roermond City Run op losse schroeven

door 20 mrt, 2023Evenementen0 Reacties

Een evenement valt of staat met een groot aantal vrijwilligers en de gegarandeerde veiligheid. Roermond City Run is daar geen uitzondering op. Zondag 16 april moet een feestje worden. Maar de tiende editie van het hardloopevent dreigt alsnog in het water te vallen. De organisatie is dringend op zoek naar verkeersregelaars en signaleurs. Want zonder hen kunnen de hardlopers niet veilig de weg op.

Veilige hardloopkilometers

Anne Schmidt, voorzitter van het bestuur, benadrukt dit nog maar eens. “Als je duizenden hardlopers in je stad hebt en het reguliere verkeer gaat gewoon door, dan heb je echt genoeg verkeersregelaars en signaleurs nodig. Zij zorgen ervoor dat de hardlopers op kruispunten en andere gevaarlijke plekken zonder stress en gevaarlijke situaties hun kilometers kunnen maken.”

Zonder extra hulp geen Roermond City Run

Vóór de coronacrisis vonden al 9 succesvolle edities van de Roermond City Run plaats en was er altijd genoeg hulp. Nu de run na 3 jaar weer door kan gaan, dreigt een andere ramp. “Alles is zover geregeld. De aanmeldingen stromen binnen. Wij hebben andere routes en een nieuwe start- en finishlocatie. Er is een perfecte plek waar we na afloop samen kunnen komen en kunnen proosten. Het zal toch niet zo zijn dat de jubileumeditie niet door kan gaan door het tekort aan verkeersregelaars en signaleurs? Dus… Ren jij niet mee? Kom dan helpen met je voetbalteam, toneelgezelschap of welke andere club dan ook. Meld je vereniging aan vóór 27 maart via parcours@roermondcityrun.nl. En maak er samen met de andere vrijwilligers, hardlopers, publiek en het bestuur een knalfeest van.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Geslaagde derde editie Pre-Run NN Egmond Halve Marathon

Geslaagde derde editie Pre-Run NN Egmond Halve Marathon

Vanochtend klonk het startschot van de uitverkochte Pre-Run NN Egmond Halve Marathon. In een ongedwongen sfeer genoten 1.000 deelnemers van de prachtige natuur en het winterse hardloopweer. Met afstanden van 8 en 16 kilometer zijn de hardlopers...

Pin It on Pinterest