Zorg om vrijwilligerstekort: Roermond City Run op losse schroeven

door 20 mrt, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Een evenement valt of staat met een groot aantal vrijwilligers en de gegarandeerde veiligheid. Roermond City Run is daar geen uitzondering op. Zondag 16 april moet een feestje worden. Maar de tiende editie van het hardloopevent dreigt alsnog in het water te vallen. De organisatie is dringend op zoek naar verkeersregelaars en signaleurs. Want zonder hen kunnen de hardlopers niet veilig de weg op.

Veilige hardloopkilometers

Anne Schmidt, voorzitter van het bestuur, benadrukt dit nog maar eens. “Als je duizenden hardlopers in je stad hebt en het reguliere verkeer gaat gewoon door, dan heb je echt genoeg verkeersregelaars en signaleurs nodig. Zij zorgen ervoor dat de hardlopers op kruispunten en andere gevaarlijke plekken zonder stress en gevaarlijke situaties hun kilometers kunnen maken.”

Zonder extra hulp geen Roermond City Run

Vóór de coronacrisis vonden al 9 succesvolle edities van de Roermond City Run plaats en was er altijd genoeg hulp. Nu de run na 3 jaar weer door kan gaan, dreigt een andere ramp. “Alles is zover geregeld. De aanmeldingen stromen binnen. Wij hebben andere routes en een nieuwe start- en finishlocatie. Er is een perfecte plek waar we na afloop samen kunnen komen en kunnen proosten. Het zal toch niet zo zijn dat de jubileumeditie niet door kan gaan door het tekort aan verkeersregelaars en signaleurs? Dus… Ren jij niet mee? Kom dan helpen met je voetbalteam, toneelgezelschap of welke andere club dan ook. Meld je vereniging aan vóór 27 maart via parcours@roermondcityrun.nl. En maak er samen met de andere vrijwilligers, hardlopers, publiek en het bestuur een knalfeest van.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!