Richard Douma en Maureen Koster winnen 14e editie Zandvoort Circuit Run

door 26 mrt, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Zandvoort Circuit Run 2023

Op CM.com Circuit Zandvoort kwamen vandaag geen racewagens in actie, maar werd door ruim 14.000 hardlopers op volle snelheid geracet. Op het programma van deze Zandvoort Circuit Run stonden de 4 km (One Lap), 12 km en 10 Engelse Mijl (16,1 km). Sportorganisatie Le Champion organiseerde het hardloopevenement voor de 14e keer. De wedstrijd over 12 km, de hoofdafstand, werd gewonnen door de nationaal recordhouder op de 5 en 10 km, Richard Douma, in een tijd van 36.14. Maureen Koster werd als eerste vrouw afgevlagd na een tijd van 40.05.

Het programma van de Zandvoort Circuit Run biedt voor jong en oud een geschikte afstand. De Circuit Run Specials trapten het evenement om 10.00 uur af. Daarna kwamen maar liefst 1.000 jonge hardlooptalenten in actie bij de Picnic Kids Circuit Run. De kinderen kwamen vol enthousiasme over de finish. Daarna konden deelnemers kiezen uit 4 km (One Lap), 12 km of 10 Engelse Mijl (16,1 km). Alle deelnemers genoten van het spectaculaire circuit. De 12 km en 10 Engelse Mijl mochten daarna over het strand richting het gezellige centrum van Zandvoort. Dankzij het goede weer was het gezellig druk op de Paddocks.

Richard Douma wint Zandvoort Circuit Run 2023
Richard Douma wint Zandvoort Circuit Run 2023

De Zandvoort Circuit Run wordt gezien als het hardloopevenement met het meest afwisselende parcours van Nederland. Het asfalt op CM.com Circuit Zandvoort, het strand en het sfeervolle centrum van Zandvoort dagen de deelnemers jaarlijks weer uit. Richard Douma, de nationaal recordhouder op de 5 en 10 km, versnelde direct vanaf de start en liep vanaf het begin solo richting de finish. Richard Douma over zijn wedstrijd: “Op een gegeven moment gingen we het strand af en ik ging daar helemaal kapot. Het was ook nog eens mul zand, maar ik ben blij dat ik hier gelopen heb. Mijn plan was onder de 36 minuten, maar de laatste kilometers waren erg zwaar.” 

Maureen Koster wint Zandvoort Circuit Run 2023
Maureen Koster wint Zandvoort Circuit Run 2023

Bij de vrouwen werd Maureen Koster, ook winnares in 2022, als eerste afgevlagd in 40.05. Ook Koster hield de overige vrouwen ver achter zich. “Iedereen heeft hier zijn of haar eigen doel, je loopt met toplopers en recreanten. Het is leuk dat hier zoveel mensen op afkomen, ik snap heel goed dat mensen hier willen lopen. Het is super groot en ik denk dat het alleen nog maar groter gaat worden.“

Sportief weekend

Afgelopen weekend organiseerde Sportorganisatie Le Champion maar liefst drie sportevenementen in Zandvoort. Op zaterdag trapte de organisatie af met het wandelevenement de 30 van Zandvoort met 6.000 deelnemers. Op zondag voor de Zandvoort Circuit Run kwam een recordaantal deelnemers van maar liefst 4.000 wielrenners in actie tijdens de Omloop van Zandvoort. In totaal kwamen maar liefst 24.000 sporters in actie tijdens de evenementen.

Editie 2024

De 15e editie van de Zandvoort Circuit Run vindt plaats op zondag 24 maart 2024. De inschrijving gaat op 21 augustus van start. Kijk voor meer informatie op www.zandvoortcircuitrun.nl 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!