Roermond City Run 2023 gaat niet door

door 30 mrt, 2023Evenementen0 Reacties

SportSport

De tiende editie van Roermond City Run gaat niet door. Te weinig vrijwilligers, geen evenement. Hoe hard het ook klinkt, maar het is niet anders. Het is extra cru want er zijn wel enthousiaste vrijwilligers én de inschrijvingen stromen nog binnen. En alles was geregeld.

Alleen een groot aantal vrijwilligers ontbreekt nog altijd. Vooral op de (verkeers)veiligheidsposten, maar ook voor de productie en wedstrijdleiding. Voorzitter Anne Schmidt: “Het is echt heel jammer, maar wij kunnen op deze manier niet garanderen dat het een veilig evenement wordt en dat willen we pertinent niet.”

Veilige hardloopkilometers

Een oproep op social media, op andere platformen en in de nieuwsbrief naar de hardlopers toe, heeft helaas niet genoeg extra aanmeldingen opgeleverd, licht Anne Schmidt toe. “Wij zijn enorm teleurgesteld. Zeker omdat het na de coronacrisis weer eindelijk kon. En het was ook nog eens de jubileumeditie met veel festiviteiten. Maar je hebt nu eenmaal bij zo’n groot hardloopevent midden door Roermond met duizenden hardlopers én het reguliere verkeer dat ook gewoon doorgaat, genoeg verkeersregelaars en signaleurs nodig. Zij zorgen ervoor dat op kruispunten en andere plekken de hardlopers zonder stress en gevaarlijke situaties hun kilometers kunnen maken. Heb je die vrijwilligers niet of onvoldoende? Dan kun je maar een ding doen: afgelasten.”

Roermond City Run 2024?

Het is de vraag wanneer de tiende editie van de run plaatsvindt. Want het vrijwilligerstekort is een algemeen probleem aan het worden. Anne Schmidt: “Het is te hopen dat dit prachtige hardloopevent nog veel edities meegaat. Maar daar kan ik op dit moment nog geen zinnig woord over zeggen. Wij gaan eerst deze editie netjes afhandelen. Alle hardlopers krijgen sowieso hun inschrijfgeld terug. Daarna kijken we verder.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

De inschrijving van de 38e NN Zevenheuvelenloop op zaterdag 18 en zondag 19 november is geopend. Op zaterdagavond lopen de deelnemers aan de NN Zevenheuvelennacht 7 kilometer. Op zondag staat de herfstklassieker over 15 kilometer op het programma....

Pin It on Pinterest