Lopers Cruyff Legacy 14K halen 501.014 euro op

door 2 apr, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Cruyff Legacy 14K

Zondag 2 april kwamen bijna 5000 deelnemers in de Johan Cruijff ArenA bij elkaar voor de Cruyff Legacy 14K. Wandelend of hardlopend legden zij een route af van 5 km of 14 km. De kleinste lopers deden dit jaar massaal mee aan de speciale Kids Run in het stadion. Het startschot van de 14K run werd ook dit jaar weer gegeven door de dochter van Johan, Susila Cruijff, samen met Sjaak Swart. Er werd door de lopers een recordbedrag van € 501.014 opgehaald.

Susila Cruijff was onder de indruk van de massale opkomst: “Mijn vader geloofde in de kracht van sport. Het verbindt en brengt zoveel. Dat hier 5000 mensen meedoen en zich daarmee inzetten voor het goede doel is fantastisch. Hij zou ontzettend trots zijn dat dit enorme bedrag is opgehaald. Hiermee kunnen we kinderen voor wie sport niet vanzelfsprekend is ruimte geven om te sporten en te spelen.”

Ambassadeurs

Onder de aanwezigen ook de ambassadeurs van de Cruyff Foundation. Zo liep Frank Rijkaard de 5 km met zijn zoon en deden Anouk Hoogendijk en Esther Vergeer met hun kleintjes mee aan de Kids Run. Ook paralympisch atleten Marlou van Rhijn en Chantalle Zijderveld moedigden de lopers aan.

Cruyff Legacy 14K

7e editie

Dit was alweer de 7e editie van de Cruyff Legacy 14K. De run werd in het leven geroepen ter ere van Johan Cruijff, met het doel samen lekker te sporten en geld op te halen voor de Cruyff Foundation. Traditioneel wordt de loop georganiseerd in de maand april rondom de geboortedag van Johan Cruijff, die op 25 april is.

Cruijff route

De route vanaf de Johan Cruijff ArenA ging langs highlights uit het leven van Johan. Zoals Betondorp, de plek waar het geboortehuis van Johan Cruijff staat en waar hij als kleine jongen al aan het hooghouden was. Ook werd er gelopen langs het Cruyff Court in Betondorp, een plek waar veel kinderen en jongeren dagelijks samenkomen om te sporten.


Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors: AFC Ajax, Basic-Fit, PwC en OTTO Workforce.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!