Bashir Abdi wint voor de tweede keer Marathon Rotterdam

door 16 apr, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Finish Bashir Abdi

Bashir Abdi heeft op overtuigende wijze de 42ste NN Marathon Rotterdam naar zijn hand gezet. De 34-jarige Belg liep na 40 kilometer weg bij zijn Keniaanse rivaal Thimothy Kiplangat en triomfeerde in 2.03.47. 

Met die tijd bleef Abdi slechts elf seconden verwijderd van het Europese record dat hij in 2021 als winnaar op de Coolsingel vestigde. Kiplagat finishte als tweede in 2.03.50. ,,Ik ben erg blij dat ik opnieuw heb gewonnen in Rotterdam,’’ sprak Bashir Abdi na een uitbundige ‘ereronde’ met dochtertje Khadra. ,,De weersomstandigheden waren niet ideaal en het tempo wisselde nogal, maar ik heb mijn tweede snelste tijd ooit gelopen.’’ Alleen zelf was hij ooit sneller in de Maasstad.

Finish Abdi Nageeye

Ondanks keelproblemen rukte Abdi Nageeye tijdens een machtige inhaalrace op van de zevende naar de derde plaats (2.05.32). De winnaar van vorig jaar kroonde zich met zijn prestatie voor de vierde keer tot Nederlands marathonkampioen. Roy Hoornweg (persoonlijk record van 2.13.29) en debutant Stan Niesten (2.14.26) ontfermden zich over het zilver en het brons.

Finishlijn Anne Luijten

Vrouwen

Bij de vrouwen won Eunice Chumba uit Bahrein (2.20.31), voor de Ethiopische Tesfu Teklegegish Dolshi (2.21.35) en landgenote Rose Chelimo (2.26.21). Anne Luijten kroonde zich in een persoonlijk record tot nationaal kampioene in 2.30.59. Ze was 5.35 minuten sneller dan ooit.  Bregje Smits (2.36.34) en Evan Van Zoonen (2.42.37) flankeerden haar als tweede en derde op het erepodium. 

De 42ste NN Marathon Rotterdam telde in totaal bijna 50.000 deelnemers, van wie 17.000 zich hadden ingeschreven voor het hoofdnummer.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!